HTML

a hallgatag macska naplója

Ezt személyes blognak szánom ("csak én és a világ angolul beszélő része tudhatja" :-). Lusta vagyok kézzel írni a naplót, a tinta is elmosódik egy idő után. Olyasmiről írok, ami velem történik, vagy ami arról jut eszembe. Tekintve, hogy főállású, (harmincas) negyvenes irodai patkány vagyok, borítékolhatóan nem lesz 007-es szintű a feszültségfaktor: könyvek, filmek, munka, család, töprengés.

Friss topikok

Kontaktlencse, pár hónap után

2019.11.12. 09:00 csendes macska

 

Most már több mint 3 hónapja használom a kontaktlencsét; vegyesek a tapasztalatok. A fő, hogy napi lencsehasználó tutira nem leszek. Valahogy nem bírom 100 %-ig megszokni… Főleg nagyon hosszú ideig. Mondjuk tegnap éppen 10.30-tól kb. 21.00-ig volt bent és egészen jól elviseltem, de nem ez a jellemző.

Zavar a tudat, hogy valami idegen test van a szememben, néha meg pislogni kell, hogy teljesen élesen lássak. Van, hogy egész homályos a látás az utcán, és öt pislogás után tisztul csak ki. Szemüvegben ilyen nincsen. Az apróbb betűs olvasás pedig elég vacakul megy, főleg monitoron. A múltkori Halloween-posztot kontaktlencsében írtam, hát, minden mondatban volt egy elgépelés… Ezért körömlakkozáshoz és más precíziós műveletekhez sem használom.

Filmet nézni ugyanakkor kóser vele. A Múlt karácsonyt lencsében néztem, és semmi gond nem volt.

Fura, de azt tapasztaltam, hogy fedett helyen valahogy jobban tűröm a lencsét. Egy plázában, vagy itthon, vagy moziban egész jól elvagyok. A szabadban, ahol szárazabb a levegő, vagy fúj a szél és attól kissé szárad a lencse, sőt por vagy bogár is belerepülhet a szemembe, rosszabb.

Most már lassan egy új dobozzal kell rendelnem, mert a háromdarabosból az utolsót használom. Persze ezt már webshopból fogom megvenni, sokkal olcsóbban ;-)

Egy dologban iszonyú jó ötlet a kontaktlencse. Amikor futni megyek, és esik az eső! Ha csak úgy megyek a városban és esik, akkor ugye esernyőt használok, de az futáskor kissé macerás lenne. A szemüvegre viszont ráesik, szart sem lehet látni benne, főleg ha már sötét is van. Hányszor futottam így: eső, sötét, sőt hideg is, és az eső miatt nem látok ki a szemüvegből, meg azért sem, mert belülről bepárásodik. És még sötét is van, szóval az autók meg az utcai lámpák fényei egészen elvakítanak és csak úgy tapasztalatból futok, nem látás alapján.

Hát erre tökéletesen jó a kontaktlencse, tiszta véletlenül egy hétköznapi futáskor jöttem erre rá. Futni terveztem, de eleredt az eső, mire kétségbeestem, mire rádöbbentem, hogy hát van már lencsém, ami nem tud beázni!! Be is raktam a lencsét, jó is volt, mert bár a hajam meg a pofám elázott, de a szemem nem, és remekül láttam. Azóta is, ha esik és futok, beteszem a lencsét. Igaz, így rá kell számolni azt a plusz pár percet, amit a kézmosás meg a belencsézés elvesz.

Berakni egyébként már tök jól tudom, 20-ból 19-szer simán elsőre sikerül, és kivenni is remekül megy, amióta nem összecsippentem a szemem közepén, hanem ráteszem az ujjamat, szépen lehúzom és ott csippentem össze.

Színházba meg egyéb előkelő eseményekre, ha 8 óránál nem hosszabbak, lencsében fogok járni.

Sajnos azonban rádöbbentem, hogy ha lencse van rajtam, akkor nagyon látszik az aszimmetria a pofámon, hisz a nem látó szemem kisebb, és eléggé máshogy néz ki – szerintem – mint a rendes szemem, szóval kinézet szempontjából sokat nem nyertem a lencsével, hisz ugyan nincs rajtam szemüveg, viszont elég feltűnő a két szemem közötti eltérés.

Úgyhogy, amit nyertem a vámon, azt elvesztettem a réven vagy fordítva, mindegy, legalább az esőben futás problémáját megoldottam…

 

komment

Címkék: kontaktlencse félszemű

süti beállítások módosítása