HTML

a hallgatag macska naplója

Ezt személyes blognak szánom ("csak én és a világ angolul beszélő része tudhatja" :-). Lusta vagyok kézzel írni a naplót, a tinta is elmosódik egy idő után. Olyasmiről írok, ami velem történik, vagy ami arról jut eszembe. Tekintve, hogy főállású, (harmincas) negyvenes irodai patkány vagyok, borítékolhatóan nem lesz 007-es szintű a feszültségfaktor: könyvek, filmek, munka, család, töprengés.

Friss topikok

Nőnek lenni hőségben

2015.07.04. 12:14 csendes macska

 

Jó, most konkrétan arra gondolok, hogy ’menstruálni’, mert épp aktuális a téma, csak ezt mégsem akartam a címbe írni…

Ma kezdődik a nagy hőségriadó, ami napi 1-2 fokos emelkedéssel elvileg majd szerdán tetőzik (38 fok – nyilván: árnyékban). Nekem pedig pont most kezdődik a ciklusom :-(

Egyébként tök nincs vele bajom, nem vagyok az a típus szerencsére, akit különösebben megvisel, max. fél napig fáj a hasam. Csupán kényelmetlenségi problémáim vannak, úgymint színházi előadás szünetében muszáj mosdóba menni (=tamponcsere), ha 50 fős sor áll is ott; ha meg nyaralás/utazás idejére esik – gyakran! – akkor számolnom kell azt a 2-3-4 órát, amíg a fenti okból muszáj újra mosdót keresnem.

Na de az idei nyaralást megúsztam, de most jön a budapesti hőség! Nem bízom csak a tamponban, úgyhogy rohadt intimbetéttel kell mászkálnom pár napig a 33-38 fokban az után és a melóhelyen. Miközben most itt, a lakásban, sima 100 %-os pamutbugyiban is úgy megizzadok félóra alatt, hogy tulajdonképpen alsónemű nélkül szoktam járkálni, ha már 30 fok fölé ment a benti hőmérséklet (mint most). – Most képzeljük el ehhez azt a nejlonos, izzadós intimbetétet is :-( De hát muszáj, mert a kínos szituációk még kevésbé hiányoznak.

… Egyébként a melegben – egy bizonyos hőfok felett – konkrétan a fehérneműviselés is irritál. Nekem egyszerűen nincs mellem; miért kell melltartót hordanom!? Jó, hát a bugyit azt illik, habár igazán nem hordok olyan cuccot, amin át lehetne látni, hogy van-e rajtam vagy sem; de azért közterületre mégsem mennék bugyi nélkül. De melltartót? Persze hordok, mert hát k-e-l-l, de gyakorlatilag az csak egy plusz réteg a ruhám és a bőröm között, tök fölösleges, nem tart semmit, mert nincs, amit tartson; csakis arra van, hogy egy órával felöltözés után már csuromvizes legyen, és délután 17.00-ig abban a bőrömre tapadt, csuromvizes rongydarabbal a mellemen legyek, és érezzem, ahogy folyik a verejték a mellem közül a hasamra.

Persze melltartó nélkül is izzadok, mint most is, míg ezt írom, az itthoni kényelmes ruhámban, de legalább nincs ez a hülye ruhadarab, ami átázva rámtapad, csakis az „illem” miatt.

Szunyálni már három napja ruha nélkül szunyálok, most persze majd ezt sem lehet a menstruáció miatt. Pocsék lesz. De még pocsékabb a hülye, felforrósodott iroda, meg az izzadt népekkel teli metrókocsi, és mindezek tetejébe muszáj melltartót vennem még egy totál átlátszatlan felsőrész alá is, mert azt valahogy mindig kiszúrják, ha nincs valakin (nem tudom: röntgenszem?). Bezzeg a pasik mászkálhatnak egy szál pólóban. Bár az is igaz, hogy én viszont felvehetek szoknyát, amiben kényelmesebben szellőzik a lábam.

A fejem is izzad, a hajam már a 3. napon rémesen fest, holott végre sikerült kitolnom a hajmosásokat a 4. napra. Sminkelni nem lehet, mert rögtön elkenődik. Magas sarkú szandált nem lehet, mert az izzadt lábfejemen bevág a pánt, meg különben is műbőrből van, tehát mire a metróig eljutok, már csúszkálok benne. 

Lassan megint hennázni kéne a hajamat, de beleborzongok, hogy két-három órát kell nejlonfóliába tekert fejjel ülnöm :-( De sajnos muszáj lesz, mert az ezüst hajszálaim már nagyon látszanak.

Rémes az egész, bár lenne megint 29 fok…

 

komment

Címkék: öltözködés hőség menstruáció

süti beállítások módosítása