HTML

a hallgatag macska naplója

Ezt személyes blognak szánom ("csak én és a világ angolul beszélő része tudhatja" :-). Lusta vagyok kézzel írni a naplót, a tinta is elmosódik egy idő után. Olyasmiről írok, ami velem történik, vagy ami arról jut eszembe. Tekintve, hogy főállású, (harmincas) negyvenes irodai patkány vagyok, borítékolhatóan nem lesz 007-es szintű a feszültségfaktor: könyvek, filmek, munka, család, töprengés.

Friss topikok

Vége a nyárnak!

2017.09.08. 18:00 csendes macska

Tudom, hülyén hangzik, hogy az ősznek örülök, de ez van! Persze szeretem a nyarat, meg micsoda remek érzés volt nyaralni indulni júniusban, de sajnos a negatív érzések túltengtek az idei nyárban. Például rögtön volt a vizes vb, ami miatt nem futhattam a Szigeten, meg a rakpart is tele volt a hülye ugrótoronnyal meg a sok köcsög külföldivel.

Most, hogy kezdenek fogyni a turistacsordák, már kétszer is futottam a rakparton, holott még csak szeptember 3. van!! :-)

Aztán meg állati meleg is volt. A napközben 30+ fok árnyékban az 45 fokot jelent a napon, a lakás felforrósodott, zuhanyozás után két perccel már dőlt rólam a víz, éjszaka nem lehetett normálisan aludni. A legrosszabb időszakokban már ruha nélkül aludtam és csak a paplanhuzattal takaróztam, de még így is meleg volt, szóval egyszerűen nem takaróztam semmivel, és nem érdekelt, hogy az erkély betonja és a padló közötti 5 cm-es sávon netán belát valaki :-D

Testápolót sem lehetet használni, így augusztus vége felé már tök pikkelyes voltam, mint egy krokodil, de még a legkönnyebb aloe verás géltől is olyan izzadós lett a lábszáram, mintha szaunáznék, ergo ezt elvetettem. Smink kilőve, kézkrémet is csak lefekvés előtt használhattam, mert ragadt a kezem tőle, mint állat. A nap megégetett, ha száz métert megtettem az utcán, de ha fényvédőt teszek fel, az úgy csillog és ragad, mintha valami horrorfilmben lennék…

Hülye szőke nősen hangzik, de remek érzés, hogy most már, hogy reggel és este hűvös van és napközben is csodálatosan elviselhető, bekenhetem magam kellemes testápolóval ÉS még lábzselével is, sőt szemfestéket is feltehetek és nem mosódik el. Szunyálhatok hálóingben, és még a vékony paplan is rajtam van, mégis remekül lehet aludni, izzadás nélkül. És mikor felébredek, zoknit kell húznom, mert fázik a lábam. Istenem, kapok levegőt!!

Tegnap már igazi farmert is felvettem, és abban sem volt melegem. Az igaz, hogy feszült rajtam ezerrel, mert a nyári időben, mikor csak a vékony török gatyát vagy a nyári ruhákat hordtam, nem tudatosult bennem, hogy futás híján hogy tapadnak rám a kilók. Most ráálltam a rohadt mérlegre és 58,4 kg voltam, ami jó három kilóval több, mint a „versenysúlyom”! :-( Persze a 3 kg nem sok, de az én magasságommal pont elég, főleg hogy minden plusz súly a csípőmre és a combomra rakódik le.

Ezért most újrakezdem a futást – turisták fogynak, hála a jó istennek – és igyekszem kevesebbet enni, és többet gyalogolni. Most végre itt a finom hűvös(ebb) idő, a gyaloglástól nem szakad rólam majd a víz, fogok tudni becsületesen aludni. Mert a másik öröm, hogy végre egy idő óta nem arra ébredek 4.35-kor, hogy máris ezerrel tűz a nap, hanem sötét van, vagyis legalább hétvégén ki tudom aludni magam, és este sem csak 22.00-kor lehet behúzni a függönyt, hanem végre már nyolckor alkonyodik. Ez nemcsak a szunyálás szempontjából jó, hanem hogy annyival is csökken a meleg.

Szegény iskolásgyerekek persze szomorúak, ahogy látom a Facebookon az összes gyerekes ismerősöm képeit, és igazán sajnálom szegénykéket, de én meg egész nyáron benn rohadtam az irodában és megfőttem a hármas metrón, és most végre eljött az én időm, már ami a komfortérzetemet illeti, és ez nagyon kellemes érzés! :-)

 

 

komment

Címkék: időjárás fogyás hőség

süti beállítások módosítása