HTML

a hallgatag macska naplója

Ezt személyes blognak szánom ("csak én és a világ angolul beszélő része tudhatja" :-). Lusta vagyok kézzel írni a naplót, a tinta is elmosódik egy idő után. Olyasmiről írok, ami velem történik, vagy ami arról jut eszembe. Tekintve, hogy főállású, (harmincas) negyvenes irodai patkány vagyok, borítékolhatóan nem lesz 007-es szintű a feszültségfaktor: könyvek, filmek, munka, család, töprengés.

Friss topikok

A két "H"

2013.10.29. 06:00 csendes macska

 

Borzasztó boldog vagyok kulturális okokból: egyetlen nap alatt két olyan dolgot tudtam megrendelni, amire már időtlen idők óta áhítozom!

Na jó, csak érzem annyinak :-)

Először: a Hold. Egyszereplős sci-fi, amit moziban valamiért nem néztem meg, később pedig bár folyton leadta a Film+, de sosem néztem, aztán egyszer mégiscsak belefutottam késő este és tizenöt percet néztem belőle, és nagyon megtetszett. De nem bírtam tovább fennmaradni. Gondoltam, vetítik még, majdcsak megnézem egyszer.

Persze, most, amint kíváncsi lettem volna rá, a Hold piffpuff eltűnt, nincs, nem volt, nem is lesz, egyik kábeltévé sem tűzte műsorra egy hétig, két hétig, egy hónapig, holott addig vagy kéthetente leadták. Na sebaj, megveszem DVD-n, most már egy ezresért utánam vágják.

Közben azért lecsekkoltam a filmes fórumokon, hogy tényleg jó film, és Sam Rockwellt azóta nagyon jó színésznek tartom, hogy a Halálsoronban először megláttam (bár ott Vad Bill volt, és a legszívesebben megfojtottam volna). Továbbá még azért is bírom őt, mert pont úgy néz ki, mint az eddigi kedvenc főnököm (Józsi, ez bók volt! :-)

DVD-n nem volt meg a MediaMarktban (igen: még mielőtt akarni kezdtem volna, folyton kint volt a polcon…), az Alexandrában, a… sehol. Xpressen csak duplalemezes változatban volt, az is „bizonytalan” beszerzéssel. Azért megrendeltem. Nem jött.

Pár hete már teljesen felhagytam a reménnyel, hogy a Holdat valaha is látni fogom, mire tegnap teljesen véletlenül felmentem az Xpressre, rákerestem, és egyszercsak ott volt, szimpla egylemezes változatban 999 Ft-ért, azonnal szállítható (október 1-jén adták ki frissen). Juhéj! Belép, rákatt, megrendel, és valószínű, hogy már holnap átvehetem! :-)

… Mellesleg ma megvettem  a jövő heti rádióújságot: naná hogy a jövő héten levetíti valamelyik kereskedelmi csatorna! A nyakamat tettem volna rá… Mindig így van, esküszöm, de sebaj, úgy érzem, a DVD többszörnézős lesz, ha pedig mégis csalódnék, van Vatera is a világon.

Még régebbi célpont: a Halhatatlan második része. Az első már vagy egy éve megjelent, nagyon tetszett, tök kellemes romantikus / krimi / fantasy, csajos, de azért nem p*csogós, teljesen meg voltam vele elégedve. Aztán olvastam, hogy ez egy trilógia első része – mi nem trilógia mostanában? – és Amerikában már megjelent a második, sőt talán már a harmadik része is. Ez derék, mert az első elég izgalmasan ért véget…

Vártam türelemmel, mivel tudom, hogy egy regény magyarra fordításához és megjelentetéséhez bizony idő kell. Vártam három hónapot, fél évet, de semmi. Időnként rápillantottam az Agave honlapjára: van-e fejlemény? De semmi. Átlag havonta lecsekkoltam az Agavét, meg az Alexandrát az előrendelhető könyvek között, sőt terveztem e-mailben érdeklődni a kiadótól, hogy nem-e akarják most már véletlenül-e kiadni a Halhatatlan folytatását, ami úgy egy éve Amerikában már kijött? Hadd érezzék, hogy van rá igény, és hátha időközben elfelejtették, hogy valamikor régen belevágtak egy ilyen háromrészes projektbe is. De aztán lusta voltam mailt írni, meg végül is elvagyok én Halhatatlan-folytatás nélkül, az is lehet, hogy vacak lesz a másik két rész, láttunk már ilyent (Szürke, krhmm…)

Aztán tegnap este, tisztára véletlenül, miután leadtam a soros skandinávkrimi-rendelést a családi könyvtár számára, csak úgy lagymatag kíváncsisággal beírtam az írónő nevét (ritkább, mint a „Halhatatlan” keresőszó), és azt láttam, hogy immár két találat van!

Hát a folytatás – Megtorlás címmel, képzelem, mi lesz itt!… csávókám fixen kiszabadult a pincéből, és most morci – már olyannyira készen van, hogy nemcsak előrendelhető, hanem már konkrétan a polcokon van. (Hogy nem vettem észre, mikor átlag hetente sétálgatok könyvesboltokban, az rejtély.)

Tehát megrendeltem ezt is, és most roppant boldog vagyok – már az életem kulturális szegletét tekintve – mert a két H-s kedvenc végre a birtokomba kerül, mégpedig napokon belül; a háromnapos hétvégén misztikus könyvet olvasgathatok, felváltva a sci-fivel, illetve ez utóbbi butaság, hisz a filmet még csütörtök este meg fogom nézni, hogy jól induljon a háromnapos :-)

komment

Címkék: filmek könyvek rendelés

süti beállítások módosítása