HTML

a hallgatag macska naplója

Ezt személyes blognak szánom ("csak én és a világ angolul beszélő része tudhatja" :-). Lusta vagyok kézzel írni a naplót, a tinta is elmosódik egy idő után. Olyasmiről írok, ami velem történik, vagy ami arról jut eszembe. Tekintve, hogy főállású, (harmincas) negyvenes irodai patkány vagyok, borítékolhatóan nem lesz 007-es szintű a feszültségfaktor: könyvek, filmek, munka, család, töprengés.

Friss topikok

Guarana letesztelve

2015.03.16. 18:13 csendes macska

 

Nagyon elégedett vagyok, ma kipróbáltam a guaranát és nagyon bejött! :-) Pedig már egyszer kóstoltam, és akkor nem volt semmi extra. Már két hete megvettem, csak a hasmenések miatt halasztgattam a kipróbálását.

Szóval a guarana a koffeinhez hasonló növényi izé, ugyanúgy élénkít, mint az, csak nem a gyomorból szívódik fel, hanem a vékonybélből, tehát később kezd hatni.

És szép fokozatosan hat, vagyis még órák múlva is érezhető a hatása. Ezenkívül étvágycsökkentő és természetes zsírégető, vízhajtó. Meg jó hatással van a dopaminszintre és így a hangulatra stb., tehát nyilvánvaló volt, hogy pont nekem való cucc.

Meg is vettem az Oktogon bioboltban, és már múlt héten beszedtem egyet, de akkor nem volt valami nagy durranás. Először is nem győztem kivárni, hogy hasson, aztán meg nem voltam sokkal elevenebb, mint egy zöld tea után. 90/50-es átlag vérnyomással van tétje a dolognak.

Ma reggel aztán adtam neki még egy esélyt. Mégis csak 2.400 Ft volt. … Itthon természetesen megittam a szokásos reggeli kávét – anélkül nem tudom elhagyni a lakást – a munkahelyen pedig ittam ugyan egy zöld teát rögtön nyolckor, de az kb. halottnak a csók. Ezután vettem be a guarana tablettát. Kb. kilenckor elkezdett hatni, kellemes éberséget éreztem, de nem olyan markánsan, mint egy kávénál. Ez a kellemes, éber hatás aztán kitartott egészen délután 15.11-ig, de mindenféle izgága élénkség nélkül. Egyáltalán nem is kellett volna kávét innom, ami a hatást illeti. Azonban majdnem megevett a fene egy kávéért az íze miatt, így délben csináltam azért egy nagyon lightos nescafét, csak hogy tejeskávé-íz legyen a számban.

A guarana tényleg csökkentette az étvágyamat is, 12.00-ig tök elvoltam pár korpás keksszel, azt is inkább csak a gyomorsav lekötése miatt. Délben kajáltam kiflit kefírrel, és elég is volt. De ha épp nem tudtam volna enni, talán akkor is kibírom még egy-két órát éhen.

A vízhajtó hatása nem abban nyilvánult meg, hogy folyton pisiltem, hanem hogy eléggé kiszáradt a szám, így folyton innom kellett, amitől meg folyton pisilnem. Tehát vízhajtó, ugyanakkor kétszer annyit ittam, mint máskor, ami jó a vesének meg a narancsbőrnek. Hosszú távon talán fogyáshoz is jó? Túl szép lenne :-)

Most 18.07 van, és még mindig nem vagyok különösebben lekornyadva. Tényleg jó kis cucc ez, szép egyenletesen tartja éberen az embert, nem pedig hullámhegy-hullámvölgy módján, mint a kávé. Ha még tejeskávé formában is kapható lenne, bizisten áttérnék erre :-)

Talán futóedzés előtt is használnám, ha 1. nem este futnék, és 2. nem félnék a hasmenéstől. A guarana ugyan pont jót tesz a hasmenésnek, de azért nem akarok kockáztatni.

 

komment

Címkék: vélemény koffein fogyás

süti beállítások módosítása