HTML

a hallgatag macska naplója

Ezt személyes blognak szánom ("csak én és a világ angolul beszélő része tudhatja" :-). Lusta vagyok kézzel írni a naplót, a tinta is elmosódik egy idő után. Olyasmiről írok, ami velem történik, vagy ami arról jut eszembe. Tekintve, hogy főállású, (harmincas) negyvenes irodai patkány vagyok, borítékolhatóan nem lesz 007-es szintű a feszültségfaktor: könyvek, filmek, munka, család, töprengés.

Friss topikok

Kedves, magyarországi Fidesz-szavazók!

2018.04.16. 18:13 csendes macska

 

 

Tudom, ez a bejegyzés a 658.795. poszt a témában április 9. óta. Már aznap meg akartam írni, de akkor olyan szavakat használtam volna, hogy az egész internetet bezárják miatta. Különben is készülnöm kellett a Midicittára, meg túlóráztam is. Így csak ma írtam meg. Íme…

Szóval kedves hazai Fidesz-szavazók! Bebizonyítottátok, hogy ugyanazok az emberek vagytok, akik Isaura felszabadítására gyűjtöttek 1986-ban. Bedőltök egy szar, ordas kamunak, megvásárolhatóak vagytok 12.000.- Ft kajautalvánnyal. Egy skizofrén, zsebredugott kézzel röhögő, cinikus vidéki sertés valagát nyaljátok. És tapsoltok, amikor a rokonai és cimbijei a mi adóforintjainkból lesznek milliárdosok. Gratulálok!

Kivel is kezdjem?

Nyugdíjasok! Most komolyan?! Kibaszott tizenkétezer forint kajajegyért rászavaztatok erre a csürhére? Na és amikor megjön az a kis nyugdíj, és nektek el kell dönteni, hogy kaját, gyógyszert vagy tüzelőt vegyetek-e belőle, mert mindháromra nem fussa; akkor nem rakja össze a szűk kis agyatok, hogy ez a kormány az, aki nem adott egy becsületes nyugdíjat nektek? És ti megint megszavazzátok?!

Mennyi is volt a nyugdíjemelés év elején? Háromszáz forint? Gratulálok! Abból aztán lehet élni, ugye Pista bácsi, Mari néni, egy végigdolgozott élet után? Hogy mi?? Nem? De, de biztos elég volt nektek az a háromszáz forintos emelés, hisz mi másért szavaztatok volna újra a Vezírre?

Ti, akik leveleket írogattok nekünk, közhivatalokba, hogy adjunk már egy kis segélyt, mert éhen haltok. De ti azért újra megszavazzátok azokat, akik miatt éhen haltok! Felfogjátok ezt? Vagy már Cavinton kéne?

Amikor kórházba kell(ene) menni és tíz hónappal későbbre kaptok időpontot egy műtétre, az jó, ugye? Neeem? Hogyhogy? És szerintetek kinek a dolga lett volna az elmúlt nyolc évben, hogy ezen változtasson? Kiknek van rá pénze, hatalma, befolyása? Ki az, akinek telik stadionépítésre, és hogy a gázszerelőjéből milliárdost csináljon? Na? És csinált valamit az illető, hogy mondjuk jobb legyen nektek, amikor kórházba vagy orvoshoz mentek? Ha igen, ugyan mi volt az?

Amikor combnyaktörést szenvedtek, és órákig váratnak a sürgősségi folyosóján, az jó, ugye?

Ó, tudom. A migránsok. Az a rettenetes, ijesztő banda, akik három évvel ezelőtt kemény két hétig átgyalogoltak az országon. Hát az tényleg rémes volt. Bár nem értem, hogy Viktor miért engedte be őket, hm, hmmmm, hogy is volt lehetséges ez?

No mindegy! Szóval a migránsok, azt tényleg egy ijesztő dolog. Biztos emiatt szavaztatok a „kormányra”! Biztos, hogy ez lehetett az oka, hiszen egyáltalán nincs az országban más kisebbség, akik sokan vannak, neadjisten agresszívek, és ha bandába verődnek, kés van náluk, munkanélküliek, netán beszívnak jóféle kannás borral vagy herbállal, akkor esetleg megvernek, kirabolnak titeket. Ugye nincs ilyesféle csoport az országban?

Ja, hogy van?? Főleg Kelet-Magyarországon? Nem mondjátok! Hát mit tett ez ügyben a kormány az elmúlt nyolc évben? Főleg, hogy Pintér Sanyika bejelentette, hogy „két hét alatt rend lesz!” Lett is rend, ugye? Olyannyira, hogy egyáltalán nincs már fenyegető bűnöző csoport az országban, sem uzsorás, sem olyan, aki éjszaka ötödmagával betört Hozzátok, egyedül élő öregek, és kirabol vagy agyonver. Ugye nincs?

Szóval hogy van! Akkor meg mi a kurva istenért szavaztatok erre a bandára, aki még most sem tud, sőt: nem akar megvédeni titeket? Holott ehhez minden eszköz a kezében van?

Ti, többi Fideszre szavazó! OK, tudom, hogy van, akinek marha kényelmes most. Például, aki haveri cégeknél dolgozik, és csak úgy potyog a zsozsó. Hozzátok nem is szólnék, mert minek. Kati barátnőm az egyik miniszterhez közel dolgozik, ő se érti, ugyan miért kellene máshová szavazni, hisz neki tök jó az állása, a miniszter úr tavaly nyáron „csak úgy zsebből” 50.000.- Ft-os jutalmakat osztogatott ki nekik.

Azt már nem gondolta végig, hogy ugyanakkor a nagymamájának (nem a miniszterének) egy rettentő ótvar elfekvőben kellett töltenie az utolsó heteit, mert az volt az egyetlen állami hely, ahová felvették, és még ott is külön fizetni kellett érte. Hogy a kettő között esetleg összefüggés állhat fenn, az Kati agyát nem járta meg. Hogy, ha a miniszter ’úr’ nem a kollégái zsebét tömögetné, hanem mondjuk az egészségügybe csöpögtette volna azt a pénzt, akkor a nagymamának jutott volna, teszem azt, vécépapír.

Hova lett a magánnyugdíj-pénztári pénzünk? Ja, tudom, hogy a számlámon lévő kétmillióból hatezret megkaptam mint reálhozam. De hol van maga az a kétmillió?

Eleinte emlegették, hogy majd ’egyéni nyugdíjszámla’ lesz, és mindenkinek ott fog pihenni (akkor miért kellett lenyúlni a magánpénztáraktól)? Most már ezt sem emlegetik. Volt, nincs az én kétmillióm, meg még az összes kollégám, ismerősöm x milliója. Abból lett a Viktor vejének cége. Abból áll a saját ólábán az összes szaros kölyke. És ti újra megszavaztátok. Gratulálok!

Tudom, hogy a vidéken élők, szegényebbek nem jutnak kiegyensúlyozott információkhoz, mert csak az M1 meg az andyvajna-tévé, a TV2 fogható ott, és az összes vidéki lapokra rátette a mancsát a Fidesz. Ez tényleg szomorú, na de ott a net. Aki fel tud menni a netre azért, hogy almáspite-recepteket meg romapopot meg pornót keresgéljen, az meg tud nézni egy Indexet vagy 444-et, vagy bármilyen ellenzéki weblapot már csak úgy a kiegyensúlyozottság kedvéért.

Az intelligensebb vidékiek már felköltöztek Pestre (ezt nem én mondom, hanem én is úgy olvastam valahol); itt bukott is a Fidesz. Meg is fogjuk majd látni, hogy bünteti a kormány a fővárost. A budapesti kórházak már most is rohadnak, míg a vidékieket fejlesztették, a pesti betegek már protekcióval mennek inkább Szolnokra vagy Debrecenbe. Értem én, gonosz város ez, csak azt tudnám, hogy akkor az összes vidéki származású, első generációs „értelmiségi” kormánytag mégis mit keres itt nálunk?

Nem zavar titeket, vidéki választók, hogy már nincs háziorvos a faluban? Vagy hogy öt falura jut egy háziorvos? Nem jut eszetekbe, hogy ennek oka van? Lehet persze, hogy olyan a falu összetétele, hogy egyes betegek baltával támadnak az orvosra, ez esetben persze nem csoda, ha minden doki elmenekül. De valószínűbb, hogy a lakosságnak nincs pénze jattot adni a dokinak, a hivatalos fizetése pedig olyan kevés, hogy inkább elment Norvégiába. Nem fogjátok fel, hogy a kormánynak egy csettintésébe kerülne, hogy hirtelen törvényt módosítson, és úgy felemelje az orvosok fizetését, hogy ezentúl minden faluban akár három háziorvos is lenne?

Hány törvénymódosítás született már meg nálunk két nap alatt, csak mert Viktor álmodott valamit az éjjel! Mit ad isten, hogy olyat sosem álmodik, hogy „tán fel kéne emelni az orvosok fizetését!”

Szerintetek ez így jó? Hogy a lázas, beteg gyerekkel ötven kilométereket kell utazni? Nem jó? Hát akkor minek szavaztatok azokra, akik az elmúlt NYOLC év alatt sem változtattak ezen, holott milliárdokat nyúlnak le, ha a saját kis családjuknak kell?!

Hallom, hogy a szegényebb falvakban a (krhmm, fideszes) polgármester az abszolút teljhatalmú kiskirály, földesúr. Mint a feudalizmusban. (Nézzétek meg a Wikipédián, mit jelent az.) Akire a polgi megharagszik, nem kap közmunkát. Arra kell szavazni, akire a polgi mondja. Most komolyan? Ti ezt hagyjátok? És amikor végre lenne rá lehetőségetek, akkor megint csak boldogan rászavaztok a pártjára, mint a hülyék?

Szerintem ti tényleg hülyék vagytok. 23 éve dolgozom, több ezer ’lakossági’ levelet láttam, van, aki a saját nevét is csak hibásan képes leírni. Megmondom őszintén, az ilyen embernek nem adnék szavazati jogot. De hagyjuk ezt, a Fidesznek kellenek a hülyék, hogy legyen majd négy év múlva is, aki megint rájuk szavaz. Már persze ha addig úgy en bloc el nem törlik a választást, mert minek az?

Ahhoz mit szóltok, hogy Csepelen busszal vitték a magyarul sem beszélő ukránokat a Fideszre szavazni? Szerintetek az úgy helyes, hogy magyarul nem beszélő külföldiek, csak mert akárhogy, de kibumliztak egy állampolgárságot, a ti sorsotokról döntenek?

Vagy vegyük a cigányságot. Én, bevallom, hogy nem szeretem őket teljes szívemből, de most nem erről van szó. Szerencsétlenek egy baromi nagy szavazóbázis. Hallom, hogy őket is próbálták hülyíteni ezzel-azzal, a gyöngyöspataiakat például azzal, hogy majd oda (!) fognak telepíteni migránsokat. De emberek!! Hát ezen már röhögni sem lehet eléggé! Amikor az ottaniaknak is baromi szarok a körülményeik, hát komolyan gondolják szerencsétlenek, hogy akár egy etióp, éhhalál szélén álló, féllábú menekül is önként ott fog lakni?! Dehogy akarnak a migránsok a gyöngyöspatai, vagy bármelyik romatelepre költözni, ők Amszterdamban meg Stockholmban akarnak full ellátást, lakást, segélyt.

De nézzük csak meg jobban a cigányság helyzetét. Mennyivel javult a helyzetük az elmúlt nyolc évben? Felemelkedtek, felzárkóztak, álláshoz jutottak? Javultak a körülményeik? Ugrásszerűen emelkedett az érettségizettek száma, és csökkent a 18 év alatti szülések száma? Csökkent a munkanélküliség? Biztos, hogy így van, hiszen Farkas Flóri zsebét durván kitömték a felzárkóztatásra szánt milliárdokkal. Abból mennyi jutott „le” a szegényebb romákhoz, és egészen pontosan mi lett belőle? Tételesen?

Tudom, hogy van például az Igazgyöngy Alapítvány. Ja, de várjunk csak, az egy alapítvány! Szóval nyilván Soros-bérencek, de legalábbis semmiképp sem a kormány hivatalos szerve. A nyolc éve uralkodó Fidesz-kormánytól egészen pontosan, tételesen mit, mennyit, milyen formában kaptak a romák? És most nem arra vagyok kíváncsi, hogy az ORÖ korrupt vezetői mennyit tettek zsebre egymás közt.

Tehát? Megsaccolom a választ. Szerintem úgy konkrétan semmit, esetleg néhány látszatintézkedés, pl. Bivalybasznád-külsőn kifestették a főleg roma gyerekek által látogatott bölcsődét, oszt ennyi. Akkor, kedves roma honfitársaim, mégis mi a fenéért szavaztatok ti erre a „kormányra”?! Magatoknak köszönhetitek, amit ezután kaptok, ami, már most borítékolom, ugyanúgy a nagy semmi lesz, mint amit eddig kaptatok ezektől.

Persze nemcsak a választók a hibásak. A Fidesz ügyesen megberhelte a választási rendszert, például most sokkal kevesebb a hely a parlamentben, mint korábban, így nem nehéz „kétharmadot” nyerni, főleg ha véletlenül épp összeomlik az NVI honlapja is menet közben. Tiszta véletlen.

De ott van a kampánycsend eltörlése is. Így még sikerült az utolsó pillanatban néhány szenilis öregasszonyt, féldecis vodkával megvásárolható hajléktalant berángatni a szavazóhelyiségekbe.

Ott van aztán a második forduló eltörlése. Ezt én nagyon komoly problémának tekintem. Mondjuk van egy szavazókör. Az első fordulóban 400 fő szavazott a Fideszre, 320 a Jobbikra, 310 a DK-ra, 250 az LMP-re, 200 a Kétfarkúra. Ugye, most „tisztán” a Fidesz nyert. Holott mint látjuk, csak 400 ember szavazott a Fideszre, 1080 pedig máshová!

Normális esetben ilyenkor jönne a második forduló, amikor az az 1080 ellenzéki ember csak az egy megmaradt ellenzékire szavazna – ez esetben a Jobbikra –, és kristálytisztán kiderülne, hogy a többség igazából kire is akart szavazni. (Hacsak hirtelen meg nem jelennek a busszal hozott ukránok…)

Most olyan az ún. választási törvényünk, hogy hiába akart 1080 ember kormányváltást, mégis a 400 fő kisebbség döntött.

És végül akiket szintén hibáztatok, az ellenzéki pártok. Már ezt is leírták ezerszer előttem, tudom. De ez hihetetlen, baszki, hogy szinte mindenki kormányváltást akart, erre még szombat este is csak egyeztettek meg tépték a szájukat, hogy nem, én nem lépek vissza, lépjél vissza te; az öt kis ellenzéki pár vezérei marakodtak, mint az óvodások, a Jobbik pedig külön kapja be, mert ők meg – úgy tudom – senki javára sem léptek vissza. Holott, ha minden választókerületben csak egyetlen ellenzéki jelölt lett volna, a Fideszt simán elküldjük a picsába, ahol a helyük van, aztán lehet egyezkedni a koalíciós kormányzásról, vagy a normális választási törvény visszaállításáról stb. Helyette most lehet nézni bután, hogy mi van. Szóval az összes ellenzéki vezető is kapja be a f*szomat, főleg az, aki annak idején Botka Lászlót kipöckölte, mert szerintem Botka jól összefogta volna az ellenzéket, és igazán jó ellenfél lehetett volna a skizofrén törpének, főleg miután láttuk őket közösen a híradóban, és a törpe már attól idegbeteg volt, hogy egymás mellett kellett állniuk.

Mindezek ellenére én gyakorlatilag bárkire szavaztam volna, aki az én választókerületemben leverheti a Fideszt. Először azt hittem, nálunk a jobbikos az esélyes, de vettem a fáradságot, és – pornó meg süteményreceptek nézegetése helyett – utánanéztem több oldalon is, hogy ki a legesélyesebb ellenzéki jelölt. Nem a jobbikos volt az, hanem egy másik. Így én arra szavaztam. És nyert is volna az illető, ha egy másik ellenzéki pár (nem a Jobbik) jelöltje visszalépett volna. Erre mondom én, hogy nemcsak a sötét választók, a megbuherált választási rendszer és a behülyített határon túliak, hanem az ellenzéki pártok is sárosak, sőt, szerintem szégyellje össze magát mindegyik. És persze Simicska is kapja be, az ún. „atombombájával”, amit a választás előtt dobott volna le, de végül gyáva szar volt hozzá (bár, mért is csodálkozom? aki valaha összeállt a Viktorral?)

A gigatüntetésre nem mentem el, mert 1., a közszférában dolgozom, még megnézik a kamerafelvételeket arcfelismerővel és másnaptól nincs állásom, 2., ki tudja, Viktor skizofréniája mikor jut el abba a stádiumba, hogy a tömegbe akar lövetni? Amilyen az én formám, tutira akkor, mikor én is ott vagyok. Így csak lélekben tüntettem, de ha megismételt választás vagy bármi hasonló lesz, ott leszek teljesen.

Mindenkinek, aki most a Fideszre szavazott, szívből kívánom, hogy mielőtt kerüljön valamilyen nyavalyával el egy tetszőleges budapesti kórház sürgősségi osztályára. Ott majd, öt óra várakozás után, kérdezze meg magától, biztosan olyan jó ötlet volt-e rájuk szavazni?

 

 

 

 

komment

Címkék: vélemény politika

süti beállítások módosítása