HTML

a hallgatag macska naplója

Ezt személyes blognak szánom ("csak én és a világ angolul beszélő része tudhatja" :-). Lusta vagyok kézzel írni a naplót, a tinta is elmosódik egy idő után. Olyasmiről írok, ami velem történik, vagy ami arról jut eszembe. Tekintve, hogy főállású, (harmincas) negyvenes irodai patkány vagyok, borítékolhatóan nem lesz 007-es szintű a feszültségfaktor: könyvek, filmek, munka, család, töprengés.

Friss topikok

Akkumulátor-vadászat erélyesen

2013.12.14. 14:09 csendes macska

 

Ma nagyon tökös voltam :-)

Reggel arra ébredtem, hogy lemerült a telefonom, holott alig három napja töltöttem fel. Úgy lemerült, hogy már ki is kapcsolt. Igazán alig használom a telefont, napi 1-2 sms az átlagom, beszélni meg perceket szoktam vele, marha ritkán. Még csak egyéves ez a görény, de már háromnaponta kell tölteni az aksit!

Mostanra annyira elegem volt ebből a gyakorlatból, hogy úgy döntöttem, veszek egy új aksit, előbb-utóbb úgyis végleg bedöglik ez a tetves. A használati utasításból kinéztem, hogy milyen fajta kell, és bementem a plázába.

Az egyik telefonboltban szimpatikusvolt az eladó, viszont hárman álltak előttem, és ehhez nem volt idegem. A másik helyen nem volt senki, és egy aranyos srác volt az eladó. Kértem aksit, és adott egy új, gyári Nokia töltőt, ötezer forintért.

Hazamentem, kivettem a régi akkumulátort és betettem az újat. Be akartam kapcsolni a telefont, de semmi. Hm, a srác ugyan azt mondta, hogy háromnegyedig van töltve, hagyjam lemerülni és utána 12 órán át töltsem, de biztos mégsincs háromnegyedig töltve. Nosza, tegyük a töltőre.

rátettem a töltőre, vártam tíz percet, majd megpróbáltam bekapcsolni. Továbbra sem reagált, de a töltés jele legalább megjelent rajta. De ezzel még nem megyek sokra… További tíz perc után sem akart bekapcsolni a telefon, mire visszacseréltem a régi aksit és mentem még egy kört – ugyanis a vásárlásokat intézem még mindig, több hullámban.

Mikor a második kör bevásárlásról hazatértem, megint beraktam az új aksit a telefonba, és megint megpróbáltam bekapcsolni. Semmi. Töltőre tettem, vártam, nyomtam a bekapcsoló gombot, semmi. Vártam még, hátha csak lassan tér magához, ki tudja, meddig állt a fiókban…. de a telefont semmi módon nem lehetett bekapcsolni. Párszor kivettem meg visszatettem az akkut, hátha az érintkezéssel van baja, de a régi aksival érdekes módon rögtön mindig életre kelt.

Utálok boltokban reklamálni, és nem is szoktam, igaz, ügyelek rá, hogy lehetőleg ne is kelljen. Marhára ideges vagyok, ha bármiféle emberrel beszélnem kell kellemetlen ügyekben. Most is, ha ez az aksi mondjuk ezer forintba került, talán azt mondom, hogy tanulópénz, és annyiban hagyom…. De ötezer forintot, a fene enné meg, mégsem hagyhatok veszni!

Szokásos nyúl viselkedésemmel ellentétben most jól felhúztam magam, felvettem a harci pofámat, de előre tartottam tőle, hogy a gyerek majd letagadja, hogy ott voltam, vagy hogy ez az az aksi, amit ő adott, és bizonyítsam be, vagy nem akarja visszaadni a pénzt stb., szóval rám jött a „baszd meg a kalapácsodat!”-hozzáállás :-) Már fogalmaztam magamban a fogyasztóvédelemnek írandó panaszlevelet, annyira biztos voltam benne, hogy le leszek pattintva.

A boltba érve mégis inkább normális hangot ütöttem meg, egyrészt mert nem volt ott senki – ezt szeretem –, másrészt az eladó srác éppen kajált, és mikor elővezettem a problémámat, még nálam is megszeppentebbnek tűnt. Mondtam, hogy nem működik a teló az új aksival, nincs-e valami gomb, amit nem nyomtam meg, vagy nem rosszul tettem-e be az akkumulátort (habár annyira hülye mégsem lehetek, hogy a használati útmutatóból kipuskázva is elrontsak egy akkumulátor-behelyezést).

Szerencsére a srácnak sem működött. Beraktuk a régit – azt magammal vittem bizonyításnak –, azzal pöpec volt. A srác elővett egy másik vadiúj gyári aksit, hogy talán az előző volt rossz. Berakta, töltőre tette, de ezzel még a töltést sem jelezte ki. Szerencsétlen teljesen meg volt lőve, mert ilyent még nem látott (én sem. És most mi lesz a telefonommal?)

De a lényeg, hogy mikor látszott, hogy nem lesz semmi, akkor pedzettem, hogy talán cseréljük vissza a pénzt az aksira, mire a srác telefonált a főnökének, és tőle is ezt az ötletet kapta – ha más megoldás nincs –, úgyhogy odaadtam a blokkot, ő pedig visszaadta az ötezer forintot, én pedig köszöntem és eljöttem.

Ez csak azért egy kisebbfajta mérföldkő nekem, mert annyira hozzá vagyok szokva, hogy átvernek, és annyira nem szoktam kiállni az igazamért, hogy az ilyen, hogy visszamegyek a boltba, reklamálok, és mikor nem működik a cucc, visszakérem – és visszakapom!!! – a pénzt, nálam egy páratlan eset. Persze ez nem feltétlenül jó…. Mindenesetre jó érzéssel jöttem el, mert nem vesztettem pénzt, van egy még épp hogy működő aksim (a régi…), és mert egy határozott, jogérvényesítő embernek éreztem magam egy ideig :-)

… Persze most továbbra sincs új aksim, a régi egyre szarabb, és fogalmam sincs, honnan szerezzek újat, mert mi van, ha a következő boltban nem veszik vissza a rosszat. Vagy talán ott a helyszínen próbáljam ki? Na mindegy, ez a jövő zenéje, most egyelőre örülök a határozottságomnak :-)

 

Fejlemény: annyira kell új akkumulátor, és annyira ráálltam, hogy mindenképpen szerzek még karácsony előtt, hogy másnap elmentem egy másik boltba, ott vettem egy új aksit, amit azonban ott a helyszínen betetettem a telefonba és kipróbáltuk, de azért rákérdeztem a garanciára is, ami van, és fél év. Most tehát van új aksim! Végre nem kell majd háromnaponta tölteni, miközben alig használom! J Illetve, remélem, hogy az új aksi ezt jelenti…

komment

Címkék: telefon vásárlás

süti beállítások módosítása