HTML

a hallgatag macska naplója

Ezt személyes blognak szánom ("csak én és a világ angolul beszélő része tudhatja" :-). Lusta vagyok kézzel írni a naplót, a tinta is elmosódik egy idő után. Olyasmiről írok, ami velem történik, vagy ami arról jut eszembe. Tekintve, hogy főállású, (harmincas) negyvenes irodai patkány vagyok, borítékolhatóan nem lesz 007-es szintű a feszültségfaktor: könyvek, filmek, munka, család, töprengés.

Friss topikok

A pénzért csinálom

2016.09.24. 11:15 csendes macska

 

Két hónap kihagyás után a héten megint adtam plazmát. Előtte napokig idegeskedtem, mert az utóbbi időben valamiért nyugalmi helyzetben is relatíve magas a pulzusom: kb. 82-85, futás közben még magasabb, és persze plazmaadáskor, amikor izgulok, nyilván szintén magas lesz. Ugyan pár hónapja már nem az a dokinő van ott, aki mindig a magas pulzusomon nyámmogott, hanem normális orvosok, de

sosem lehet tudni…. Próbáltam trükkökkel lassítani a pulzust, de nem sok sikerrel.

Ráadásul a menstruációm is hamarabb jelentkezett a kelleténél. Péntek helyett már kedden megjelent a kis barna folt a gatyámon; azt hittem, agyvérzést kapok a dühtől! Eszem ágában sem volt lemondani a plazmaadást, mert már teljes véradáson is voltam úgy, hogy megjött (akkor is korábban). Bogi aztán felvilágosított, hogy nem is a vérveszteség a baj, hanem hogy véralvadásgátlót kapok, amitől ha épp megvan, akár ki is vérezhetek.

A frász jött rám. Fél délelőtt a heparin és a menstruáció kapcsolatáról olvasgattam a neten, és láttam, hogy igazából nem kizáró ok. Lábtörés után is adnak heparint, és ha épp menstruál a beteg, akkor is kell, mégsincs semmi.

Meló után megjelentem a plazmaadáson, a pulzusom minden igyekezet ellenére 92 volt, de egy normális fiatal doktornő volt ott, aki a füle botját sem mozgatta, sőt engedélyezte a 750 ml plazma levételét. A menstruációról egy szót sem szóltam neki; igaz, az még mindig csak a „barna foltos” stádiumban volt és nem indult be istenigazából. De azért egy maxibetétet elhelyeztem, mert sosem lehet tudni.

35 perc alatt lejött a 750 ml, felmarkoltam a 4.000.- Ft-ot és rögtön bejelentkeztem 5 nappal későbbre is. Ha sikerül, még egy-kétszer elmegyek plazmát adni az Erdélybe utazás előtt.

… Most, bevallom, tényleg kizárólag a pénzért járok oda. Még sok tízezer forint van ugyan a számlámon, de annak egy része a telefonszámla, a másik részét pedig kiveszem kesben, és román lejt veszek belőle – sokat, mert bármi történhet –, illetve ajándékot veszek Endrének. A saját kiadásaimat mostantól fizetésig kizárólag a plazmáért kapott pénz fogja fedezni. Ebből a négyezer forintból néztük meg például Katival a Bridget Jones filmet másnap, és ebből fogok kenyeret venni ma.

Ha sikerül a jövő héten is, az még négyezer; és ha még egy alkalom belefér, akkor a saját kajámat és esetleges egyéb kiadásokat tudok fizetni a plazmapénzből, anélkül hogy mínuszba mennék a folyószámlámon. És így tudok majd lejt is váltani, meg utasbiztosítást, meg ajándékot venni (amiről még fogalmam sincs, mi legyen, de biztos nem száz forintért veszek valamit).

A menstruáció a plazmaadás másnapján indult be, de semmi extra, nem erősebb és nem rosszabb, mint máskor. Hálistennek, a heparin úgy látszik, erre nem volt hatással, vagy hamarabb kiürült a vizelettel.

Szóval, most megélhetési plazmaadó vagyok!

komment

Címkék: pénz menstruáció plazmaadás

süti beállítások módosítása