HTML

a hallgatag macska naplója

Ezt személyes blognak szánom ("csak én és a világ angolul beszélő része tudhatja" :-). Lusta vagyok kézzel írni a naplót, a tinta is elmosódik egy idő után. Olyasmiről írok, ami velem történik, vagy ami arról jut eszembe. Tekintve, hogy főállású, (harmincas) negyvenes irodai patkány vagyok, borítékolhatóan nem lesz 007-es szintű a feszültségfaktor: könyvek, filmek, munka, család, töprengés.

Friss topikok

"Száraz November"

2016.11.06. 09:21 csendes macska

 

Hirtelen felindulásból csatlakoztam a Száraz November mozgalomhoz. Ez annyit jelent, hogy novemberben nem iszunk alkoholt.

Csak utána jutott eszembe, hogy Öcsikém szülinapja is novemberben lesz :-) …. na, mindegy, majd koccintok narancslével, és...

utólag bepótoljuk.

Azt mondták, annak javasolt a Sz. N., aki heti egyszer iszik szeszt (azt hiszem). Nálam ez kb. az átlag. Mert van, amikor jóformán hónapokig nem iszom, vagy csak mentes sört – az íze azért kell –, és van, mint most a négynapos ünnep alatt, amikor minden este betolok egy alkoholos sört. Azért ez a ritkább.

Régebben többet ittam, kb. minden pénteken biztosan volt (szeszes) sör, újabban ezt ritkítottam. Nem annyira meggyőződésből, mint azért, mert az alkoholtól hamar elalszom, aztán felriadok éjszaka, leizzadok, ver a szívem. Persze csak a viszonylag sok alkoholtól, ami nálam mondjuk két sör, vagy két pohár bor. Úgyhogy ezt radikálisan csökkentettem, ami a pénztárcámnak is jó. Mostanában ritka a sör, gyakori az alkoholmentes sör, és időnként kapok Barbitól, vagy veszek egy üveg vörösbort, ami jó a vérnek, ezt aztán elkortyolgatom sok nap alatt, esténként kétujjnyit iszom belőle.

A mutter egy időben azt vette a fejébe, hogy alkoholisták vagyunk (mármint az egész család, őt kivéve) :-D Ezen elég sokat röhögtünk. Mondjuk, hogy mi az alkoholfüggőség definíciója, az elég kérdéses. Hallottam már olyan verziót is, hogy ha csak egyszer is elkezdted kívánni az alkoholt, akkor már függő vagy. Hát van-e ember, akinek ne jutna nagy – pozitív vagy negatív – megrázkódtatás esetén eszébe, hogy „Basszus, de meginnék most egy pohár bort!”?

Nálam elég ritka, hogy konkrétan „szükségem van” szeszre. Szerencsére. Állítólag a Száraz November arra jó, hogy szembenéz magával az ember és rájön, függő-e. Hát, így a 6. napon én nem érzek semmit :-) Bár az is igaz, hogy ha most előttem teremne egy pohár fehérbor, bizony meg tudnám inni, de nem kívánom. De nem terem, mert nincs alkohol a lakásban, illetve ami van, az ajándék lesz két hét múlva és nem bontom fel.

Az éjszakai jó alvást sör helyett ki lehet váltani macskagyökér- vagy levendulateával, ami olcsóbb is. Mondjuk, 300.- Ft a levendulatea, és legalább hússzor lehet belőle szunyateát csinálni. Tudom, ez nem vigasz annak, aki tényleg alkoholfüggő.

… Most, hogy nem ihatok, bizony olykor eszembe jut a pia nekem is – mindig az a vonzó, ami tilos! :-D –, de nem annyira, hogy ne tudnám simán megállni. Na, majd meglátjuk, mi lesz november 30-ig!

 

komment

Címkék: alkohol

süti beállítások módosítása