HTML

a hallgatag macska naplója

Ezt személyes blognak szánom ("csak én és a világ angolul beszélő része tudhatja" :-). Lusta vagyok kézzel írni a naplót, a tinta is elmosódik egy idő után. Olyasmiről írok, ami velem történik, vagy ami arról jut eszembe. Tekintve, hogy főállású, (harmincas) negyvenes irodai patkány vagyok, borítékolhatóan nem lesz 007-es szintű a feszültségfaktor: könyvek, filmek, munka, család, töprengés.

Friss topikok

Agresszív kéregetők a Combinón

2017.11.12. 17:31 csendes macska

 

Már eddig is sokszor láttam egy nagydarab félcigány kéregetőt a négyes-hatoson, aki beszólt mindenkinek, aki nem adott neki pénzt. Szerintem ugyanaz, aki régebben a Váci utcában kéregetett ugyanilyen modorban. Szombat reggel nem vele, hanem egy hosszú hajú kollégájával volt szerencsém összefutni, szintén a Combinón, ahol – természetesen – ilyenkor se kaller, se közterület-felügyelő nincs (bár ha lenne is elfordítaná a fejét).

Szóval szállok fel a Margit híd budai hídfőjénél, mert a Nyugatinál volt dolgom, mire a szerelvény végén felszállt egy nálam valszeg fiatalabb, full egészséges, magas, hosszú (raszta?) fekete hajú faszi is, és kezében valamiféle A/4-es lapokkal kezdte hátulról végigjárni a szerelvényt. Senki nem adott neki egy kanyit sem, ahogy én sem, azonban a faszi valamiért énelőttem megállt és lecövekelt, és valami számonkérő hangon nekiállt pofázni nekem:

-          Hé! Hahó! Észre ne vegyen má! Vegyen csak semmibe!

Meg efféléket. Megjegyzem, én az ajtóban álltam, velem szemben egy másik lány állt, aki azonban az okostelefonját buzerálta, így a csöves valamiért őt nem basztatta, hanem énrám állt rá. Gondoltam, tán én is előveszem a mobilomat, de féltem, hogy a., elveszi, b. kiveri a kezemből és az tönkremegy.

Ezért csak annyit mondtam neki az 5. mondata után: - Szóltam én magához?!

Mire nekiállt pampogni, hogy ő azt mondta, hogy jóreggelt, én meg semmibe veszem és hogy kösz szépen, meg még további agresszív, számonkérő dolgokat is (most már tegezve!), amire én elfordultam tőle az ajtó felé (kockáztatva hogy fejbevág hátulról), aztán végre miután tíz percet pampogott, végre továbbindult. Gondoltam közben, hogy válaszolok neki, mivel kurva szar kedvem volt több okból kifolyólag, és volt válasz a számon, de kinek hiányzik, hogy egy szar kéregető összeverje, a Combino közömbös közönsége szeme láttára?

Hallottam később némi pénzcsörgést, ahogy továbbment agresszíven kéregetni, szóval még mindig akadnak ostoba emberek, akik egy 100 %-ig egészséges, munkaképes, halló-látó, kb. 35 éves faszinak képesek kápét adni. Bazzeg, mégsincs rossz anyagi helyzetben az ország!

Kurvára felhúzott az eset, a következők miatt:

Egy: gyűlölöm, ha megszólítanak idegenek (Asperger, stb.) Hozzám ne szóljon, akihez én nem szóltam. Az más, ha eltévedt és útbaigazítást kér, vagy papírzsepit, de az engem megszólítók 99 %-a kéregető, és

Kettő: nem adok pénzt utcán senkinek. Már jópár cikket olvastam a koldusmaffiáról, és több ezer magánember írását a neten, hogy hogy találták két hét múlva is ugyanazon az utcasarkon azt a fickót, aki „csak pár száz forintot kérek buszjegyre, hogy hazautazhassak”.

Három: kurvára nincs egy felesleges tízforintosom sem. A fizetésem 50 %-át levonják ilyen-olyan adó, hozzájárulás, faszomtudja micsoda jogcímen. Nem, nem túlzok, a múlt hónapban direkt megnéztem a fizetési papíromat. A maradékból kell lakbért, rezsit, UPC-t, telefonszámlát, nyugdíjpénztárat fizetnem, és mellesleg magamnak kaját, rokonaimnak névnapi ajándékot stb. Nem, egyetlen tetves forintot sem fogok egy életerős 35 év körüli hosszú hajú, arrogáns, beszólós, pofátlan hippi fasznak fizetni, akik az A/4-es papírjával járja a Combinót és ebből él, ahelyett hogy elmenne dolgozni.

Négy: mert EZ a fickó találhatna melót, ha akarna, nem úgy, mint az a szétivott-szétcigarettázott hangú nő, aki időnként szintén végigjárja a Combinót, mondjuk arról messziről látszik, hogy hajléktalan, de nem is adna munkát neki senki. Viszont ő meg nem agresszív.

Öt: én születésem óta csak fél szemmel látok, és mégis dolgozom 17 éves korom óta. Fizetem azokat a baszott nagy adókat, megveszem azt a kurva bérletet minden év végén 103.000.- Ft-ért (persze pont erre a kiadásra vágyom karácsonykor, de ÉN nem utazhatnék jegy nélkül a Combinón, mert ENGEM nyilvánvalóan megtalálna és megbírságolna a nagyon bátor BKK, akik a járművön kolduló csöveseket érdekes módon sosem veszik észre, nemhogy jegyet kérnének tőlük.)

Hat: az én melóhelyemen marha sok mozgássérült dolgozik, konkrétan van, aki két mankón vonszolja be magát, és meg se bír állni a lábán önmagától. Ha ők képesek felkelni hajnalok hajnalán, és keccsölni mint állat – mert a mi melóhelyünk nem valami államtitkárság, nálunk dolgozni kell – akkor a Combinón kéregető 35 éves full egészséges hosszúhajú csöves is keljen fel és dolgozzon, oszt szerezzen úgy pénzt, ne pedig a normális embereken élősködjön!

Hét: ami adót én befizetek, abból fizetik ennek a beszólogatós csövesnek – meg kollégájának, a kövér félcigánynak is – a segélyeit, tehát én már perkáltam nekik, szóval tán hagyjanak békén.

Nyolc: a csöves menjen és kérjen a Mészáros Lőrinctől vagy a Sajátláb Ráheltől. Vagy az Endivajnától. Azoknak van sok felesleges pénzük. Nekem nincs.

Kilenc: mielőtt kőszívűséggel vádolna valaki, én igenis adok, akinek akarok, például vért, eddig életemben 37-szer, meg pénzt, akinek úgy érzem, hogy adnom kell, meg az adóm 1 %-át minden évben, sőt mostanában havonta egy-egy állatmenhelynek, mivel a gyerekeket olyan nagyon nyomatja a kormány, tehát nyilván nincs egy rászoruló gyerek sem ebben az országban (ha pedig mégis, majd a kormány ügyesen segít nekik, ugye, kormány??), az állatnak viszont nincs joga.

És ami a legfőbb, kilenc: annak a kéregetőnek, amelyik így merészel beszélni velem, soha a büdös életben egyetlen fillért nem fogok adni. Egyébként kb. 20 éve nem adok: régen csak ültek a földön, aztán odaléptek az emberhez az utcán, ezeket még ki lehetett kerülni, de mostanában már végigmennek a járműveken, ahol nem lehet menekülni. Minősített eset a Combinó fent leírt kéregetői, akik még szitkozódnak is, ha valaki nem ad. Nem csak velem, a múltkor egy ötvenes faszival állt le vitatkozni a kövér félcigány, sőt azt a pasit már kimondottan szidalmazta is, már szinte verekedéstől féltem.

Szóval, kedves BKK, ha be van kamerázva a Combino, akkor lehetne ám intézkedni időnként, mivel az utasokat zaklatva kéregetés az szabálysértésnek minősül. Esetleg legyen kaller is a járműveken, és ne tekerje el a fejét, ha ilyent lát. És kikérem magamnak, hogy a 103.000.- Ft-ért megvásárolt éves bérletem birtokában még engem vegzáljanak ilyen két lábon járó kangörények.

A hosszú hajú Combinós csövesnek, meg a hájas félcigány kollégájának pedig innen üzenem, hogy tőlem ugyan a büdös életben egyetlen megveszekedett fillért nem fognak kapni a beszólogatós, bunkó, számonkérő, tapló, csöves modoruk és szemmel láthatóan 100 %-os egészségi állapotuk miatt.

Inkább menjenek haza Szabolcsba, vagy gyűjtsenek üres üveget, vagy tessék elmenni hegesztőnek, ami hiányszakma. Ja, hogy ahhoz dolgozni is kéne. Hát ez van, csávókáim!

 

 

 

 

 

komment

Címkék: vélemény közlekedés bűnözés pénz

süti beállítások módosítása