HTML

a hallgatag macska naplója

Ezt személyes blognak szánom ("csak én és a világ angolul beszélő része tudhatja" :-). Lusta vagyok kézzel írni a naplót, a tinta is elmosódik egy idő után. Olyasmiről írok, ami velem történik, vagy ami arról jut eszembe. Tekintve, hogy főállású, (harmincas) negyvenes irodai patkány vagyok, borítékolhatóan nem lesz 007-es szintű a feszültségfaktor: könyvek, filmek, munka, család, töprengés.

Friss topikok

Átverés

2018.03.25. 09:35 csendes macska

 

Vannak ezek a pici bosszúságok, amikért nem éri meg balhét csapni, de azért felháborítanak. Ilyen pl. ha a Burger Kingben becsapnak egy kisebb összeggel.

Szombaton az A. Plazában shoppingoltunk anyámmal, ahogy előre elterveztük. Rögtön a Libriben kezdtük, ott kószáltunk vagy másfél órát, és tisztára megéheztünk, így átmentünk a kajás részlegbe. Tízezren voltak persze….. Végignéztük az összes kajálda kínálatát, végül úgy döntöttünk, hogy maradjunk csak a jól bevált Burger Kingnél, aminek ismerjük az árait meg a kajáit is, nagy meglepi nem érhet.

Muttert leraktam egy üres asztalhoz – amit csodába illő módon levadásztunk – én pedig visszamentem a BK standjához. Rendelés előtt egy perccel döntöttem el, hogy én a magam részéről egy nagyobb Chilli cheese nuggetset fogok enni, amit rég nem ettem, mert drága és nem tesz jót a gyomromnak, de most arra vágyom. Fel is adtam a rendelést a kiscsajnak, krumpli, nagyobb adag sajtgolyó, két fagyi.

A sajtgolyók nem voltak kikészítve dobozkákba, hanem úgy szedegette össze egyesével a kiscsaj, közben röhögcsélt a kollégáival, de engem aztán nem érdekelt ez, fő, hogy meglegyen a kaja. Nézelődtem jobbra-balra, aztán végre ideadta a kaját, fizettem és húztam vissza Mutterhez a tálcával, mint a győzedelmesen hazatérő vadászó ősember a mamuttal.

Elhelyezkedtem és nyitottam ki a chilis sajtos dobozt, és akkor láttam ám, hogy nem 7 db van benne, hanem csak 5. Hát jó, gondoltam, a hülye kiscsaj félreértette és a kisebbet adta nekem, legfeljebb nem hízom meg annyira. Lássuk csak, mennyibe kerül ez az 5 db-os?

Nézem a blokkot, és látom ám, hogy a blokkon viszont a 7 darabos van beütve, 810.- Ft-ért.

Na bazmeg!

Már emelkedtem is fel, hogy megyek vissza reklamálni, de eszembe jutott, hogy már jó öt perce eljöttem a BK pultjától, simán állíthatja a kiscsaj, hogy én azóta simán felfaltam azt a hiányzó kettőt, és csak hazudok. Ami igaz is, merthogy nem ott a helyszínen ellenőriztem a dobozt – eddig még soha nem csaptak be a Burger Kingben – hanem csak miután 30 méterrel odébb leraktam a seggem a nagy nehezen levadászott székre.

Ezek után kicsit keserű szájízzel ettem meg azt az 5 db, de 7 db-os áron számlázott sajtgolyót.

Nem tudom eldönteni, hogy szándékosan vert-e át a BK-s liba, vagy egyszerűen csak hülye volt? Mivel ott van a szeme előtt a monitor meg a blokk, amin szerepel a 7 db, míg ő ötöt tesz a dobozba, hát inkább szándékos volt ez.

Eléggé berágtam, mert hasonló eset előfordult velem – más boltban – többször is újabban: egyszer a DM-ben ütötték be kétszer a 2.500.- Ft-os C-vitamint (éééérdekes, hogy nem ám a kté másik tételt, amik 600.- Ft-os dolgok voltak, hanem pont a legdrágábbat….), aztán meg a sarki kisboltban ütötték be kétszer az alkoholmentes sört, szóval úgy látszik, nekem ilyen „verjetek át!!!” pofám van, amit megéreznek ezek a pénztárosok.

Az biztos, hogy ha legközelebb a Burger Kingben sajtgolyót – vagy más, darabra adott terméket – veszek, még ott az eladó pofája előtt kinyitom a dobozt és megszámolom. De hogy ne csak a BK sértődjön meg, ez vonatkozik a McDonald’sra is, és ezek után javaslom mindenkinek, hogy ő is tegyen így. Ki tudja, rendszeresen csinálják-e ezt? Lehet, hogy ez egy bevett bevételnövelő módszer ezeknél. Ha csak ezzel az egy-kétszáz forinttal vernek át napi x számú vásárlót, pláne ha valaki több dolgot vesz és talán észre sem veszi, az bizony elég szép bevételt képez estére. Asszem, a gyorsétterem-láncok enélkül sem halnak éhen.

 

 

komment

Címkék: evés pénz dühöngés

süti beállítások módosítása