HTML

a hallgatag macska naplója

Ezt személyes blognak szánom ("csak én és a világ angolul beszélő része tudhatja" :-). Lusta vagyok kézzel írni a naplót, a tinta is elmosódik egy idő után. Olyasmiről írok, ami velem történik, vagy ami arról jut eszembe. Tekintve, hogy főállású, (harmincas) negyvenes irodai patkány vagyok, borítékolhatóan nem lesz 007-es szintű a feszültségfaktor: könyvek, filmek, munka, család, töprengés.

Friss topikok

Kedves, határon túli Fidesz-szavazók!

2018.04.17. 07:00 csendes macska

 

 

A levélszavazataitok alapján 100-ból 96 a Fideszre szavazott.

Ezek szerint az ide szavazók 96 %-a ostoba, megvásárolható, gerinctelen csicska. Gratulálok, legyetek büszkék magatokra!

Valamennyire elnézem nektek, hogy ennyire ostobák vagytok, hiszen nem éltek itt, fogalmatok sincs semmiről.

Viszont épp ezért még sokkal jobban neheztelek rátok, mint az itteni Fideszre szavazókra! Ezek a sötét barmok legalább most négy évig szembesülni fognak az idióta választásuk következményeivel, míg ti szépen hazabaktattok Kézdivásárhelyre, ó mit is beszélek, nem kell nektek hazabaktatni, hisz nektek elég volt levélben szavazni.

Nem úgy, mint egy echte magyar embernek, aki csak dolgozni ment ki teszem azt Angliába, mert itthon éhen halt, nem, az olyan embernek órákon át kellett sorban állni a követség előtt.

Ezen elgondolkodtatok-e? Kétfajta állampolgár van-e? Az egyiknek elég levélben üzengetnie, a másik órákat álljon sorban, miközben ugyanúgy egy másik országban tartózkodik? Szerintetek ez így helyes?

Nem zavar benneteket, hogy csak a szavazatotok kell a Fidesznek? Ha most Románia bekeményítene és azt mondaná, márpedig kettős állampolgárság nincs, aki Románia területén él, az csak román állampolgár lehet; akkor kurva nagyot koppannátok. Egy gyufásdoboz nem sok, a Fidesztől annyit sem kapnátok a jövőben, hisz már nem lennétek szavazóbázis.

Vajon a szlovákiai magyarok is így ki lettek tömve, miután náluk tilos a kettős állampolgárság? Valamiért nem hiszem….

Szégyelljétek magatokat! Fingotok sincs semmiről. Nem is éltek itt, vagy esetleg idejöttök látogatóba, egy-két hétre, aztán mindenki hazamegy. Fogalmatok nincs, mi megy itt.

Endrével beszélgettünk a témáról, amikor kint voltam nála két éve. Ő mondjuk nem vette fel az állampolgárságot, de még ő is azt mondta, ha felvenné sem szavazna, mert nem itt él. Ez egy roppant szimpatikus álláspont, és merem remélni, hogy azért a legtöbb határon túli így gondolkodik.

Endre azt mondta, hogy nektek bizony a Viktor csak adott. Ezt én el is hiszem. Hiszen szavazóbázis vagytok. Beetetésnek hívják ezt, szoktatok horgászni? Ahol kaját kap, oda fog menni a hal, könnyebb lesz kifogni.

Kár, hogy Magyarországon ugyanakkor – amiről a Viktornak kötelessége lenne gondoskodni – kisgyerekek éheznek, iskolák és kórháznak rogynak össze. Nálunk emberek halnak meg a kórház sürgősségi osztályán, agyvérzéses betegek, mert öt óra hosszat sem néz rájuk orvos, mert nincs elég orvos, tudtátok ezt?

Arra van pénz, hogy Erdélyben templomot vagy mifenét avasson Viktor látványosan, de hogy pár millióval megszórja a magyarországi kórházat, arra valahogy nem jut. Nálunk kórházi fertőzésben halnak meg a betegek, nem a betegségben. Tudtátok ezt, kedves határontúli fideszesek?

Ja, hogy nem? Akkor milyen alapon szavaztok ide, és főleg erre a „pártra”?

Endre például nem is tudta, ki az a M. Lőrinc. Három mondatban tömören felvilágosítottam. Alig akart hinni a fülének. (Gy.k.: Viktor strómanja, az országban lévő minden cég és dolog, ami tízezer forintnál többet ér, előbb vagy utóbb hozzá/a cégeihez vándorol, plusz még szállodaláncok, sajtóorgánumok stb., de részleteket ő maga sem tud, mert baromi ostoba, különben is csak egy stróman, csak annyi a dolga, hogy a pénz az ő nevén legyen.)

Endre kérdezte, hogy mi a véleményem a Tarlósról, mert ő tök szórakoztatónak tartotta, hogy milyen viccesen beszól az újságíróknak. Én erről is felvilágosítottam, úgy is mint budapesti lakos, és úgy is, mint olyan valaki, aki a Tarlós közelében dolgozott pár évig. (Például hogy a hármas metró hetente kétszer kigyulladt vagy füstölt, a „főpolgármester” pedig csak röhögcsélt ezen. A hármas metró esetleges akadálymentesítésén dettó. Ugyanakkor milliárdos, fővárosi beruházásokra valahogy mégis mindig akad pénz…) Endre ezen is nagyon elcsodálkozott.

Na most, mivel Endre nagyon értelmes ember volt, és ezek a dolgok mégis új információk voltak a számára, ezért feltételezem, hogy ti többiek ostobábbak vagytok nála, vagyis egyáltalán nem tudtok sem a Pénztáros Lőrincről, sem a Lézer Jani földjének közepén döbbenetes módon kinőtt kastélyról, sem a Kósa Lajos milliárdjairól, sem a Viktor vejének cégéhez vándorolt 1300 milliárdról.

Akkor mégis milyen erkölcsi alapon mertetek ide szavazni?

Nektek véleményetek van a magyarországi belpolitikáról? Oké, legyen. De tartsátok meg magatoknak. Vagy legalábbis egy szavazólapra már ne írjátok rá. Főleg, ha fingotok nincs, milyen itt élni, a Fidesz alatt, immár 8 éve. Tessék, költözzetek ide, fizessetek itt adót; ja, csak úgy mondom, a bruttó fizetésemnek kb. az 51 %-át kapom kézbe, és a fizetésem nem nőtt évek óta, miközben az árak kéthavonta apránként emelkednek szépen.

Mikor most tavasszal a Jobbik kiment Erdélybe valami rendezvényre, hőbörögtetek, hogy „csak szavazatokat akarnak vásárolni!” Persze, hogyne. De amikor a Fidesz avat iskolát vagy templomot vagy mi a faszt, és ők is csak a szavazataitok miatt, az persze tökéletesen rendjén van, ugye?

Tudjátok, hogy itt kirúgnak embereket, ha belájkolják a Facebookon a Momentum olimpiaellenes kezdeményezését? Egy FB-lájkért, ami abszolút magánszféra!

Tudtátok, hogy amikor Váradi András a Pénztáros Lőrinccel szemben indult volna a felcsúti polgármester-választáson, hirtelen elütötte egy autó és belehalt? Tiszta véletlen, ugye. Hogy pont őt ütötte el egy autó, és pont akkor….. mit ad isten…

Nem, nem is írom le tételesen, hogy mi van itt. Kérlek, nézzetek át a másik posztba, ahol felsoroltam néhány dolgot. Olvassátok el, aztán gondolkodjatok el magatokban, hogy okos dolog volt-e arra szavaznotok, hogy azok a dolgok fennmaradjanak?

Tudjátok, hogy nálunk éhgyomorral megy egy csomó gyerek iskolába, és mikor erről a tévében megkérdezik a KDNP „keresztény” vezetőjét, az vihorászva csak annyit mond, hogy hát biztos nem szokás annak a gyereknek a családjában a reggelizés, dehogy van itt gyerekéhezés.

Tudjátok, hogy kisvasutat kellett építeni Felcsútra, mert Viktornak az volt a gyerekkori álma (!), hogy ott kisvasút legyen, milliárdokba került az elmebajosnak ez az álma, miközben naponta három ember jár rajta, a kalauzt és a mozdonyvezetőt is beleértve. Hogy közpénzből épült, azt már felesleges hozzátennem.

Milliárdok folynak el a Lőrinc és hasonló strómanok, vejek, cimbik cégeibe, a mi befizetett adómilliárdjaink, amit soha nem lát többé senki, de közben lerohadnak a kórházak, nincsenek orvosok, mert már mind kimenekült külföldre, mert nem bír megélni. Azokból az elsikkasztott adómilliárdokból remek egészségügyet lehetne csinálni, de nálunk ilyen nincs. Ti Bukarestben tüntettek a korrupció ellen, de ha a magyarországi kormány korrupt, annak tapsoltok, és rá szavaztok?! Nem szégyellitek ki a két szemeteket ilyenkor?

Amikor egy ellenzéki képviselő népszavazási kérdést akar leadni, akkor lefizetett kopasz verőlegények tartják vissza fizikai erőszakkal a választási iroda kapujában (erről felvétel van), és az ügyészség csak széttárja a karját. Ehhez mit szóltok? Szerintetek ez demokrácia? És ti erre szavaztok?! De ti persze nem is hallottatok erről az esetről (sem), ugye?

Hallottatok arról, hogy Alföldi Róbert, színész és rendező, egyébként ellenzéki, Zalaegerszegre ment volna egy teljesen politikamentes, beszélgetős műsor felvételére? Amikor erre rájött a zalaegerszegi polgármester/képviselő tökmindegy, ottani fideszes kiskirály, hirtelen felbontották a szerződést Alföldivel. OK, majd máshol tartják meg a műsort. Egyetlenegy hely sem volt Zalaegerszegen, ahol felvehették volna azt a műsort, mert még a nyilvános vécéket, még a tízfős kis klubokat, még az éttermeket is befenyítette a helyi fideszes kiskirály, hogy ne merészeljék az Alföldit ott fogadni!

Erről hallottatok-e? (Nyilván nem, így leírom azért, hogy valamelyik szomszédos településen megtartották azért azt a műsort, teljesen normális hangulatban, sőt a zalaegerszegi politikai tiltás akkora érdeklődést keltett, hogy roppant nagy közönség volt jelen.) Szóval, szerintetek ez demokrácia? Nektek ez tetszik? Örülnétek, ha a saját hazátokban lenne egy város, ahonnan gyakorlatilag kitilt benneteket egy politikus, akit a nép választott meg?

Hallom, hogy sok erdélyi embernek „tetszik” a Viktor meg a Fidesz. Hát ez baromi vicces, és elhiszem, hogy egy másik országban élve tényleg jót lehet röhögni rajta. De talán ezért ne szavazzatok rá. Előbb gyertek ide, éljetek – ne nyaraljatok! – itt úgy fél évig, egy évig, itt dolgozva, élve, gyerekeiteket ide járatva iskolába, aztán majd elbeszélgetünk, hogy még mindig olyan jópofi-e.

Ti mit szólnátok hozzá, ha most még mindig Ceausescu lenne nálatok, mi meg szavazhatnánk Romániába is, és azt mondanánk innen Magyarországról, hogy vazze, olyan szimpi ez a Ceau, tök jó, hogy ilyen erős kézzel fogja a népet, hát én biza rászavazok. És nem csak én, hanem a szomszédom, a kolléganőim és az ő családjaik is, és kapna Ceau egy csomó szavazatot, vagyis mandátumot innen. Hogy tetszene ez a felállás, emberek?

Vagy csak ti szavazhattok meg nekünk elmebajos diktátort? Arról tudtok ugye, hogy Vitya a falujában, a háza sarkába felhúzott valami buzi fociarénát. A szar se jár oda – mármint nézőnek –, és nagyon hülyén néz ki, de fűthető a gyep, és van benne jó sok külföldről vásárolt focista. Fűthető a gyep. Szerintetek az mennyibe kerülhet? És szerintetek mennyibe kerülne fertőtlenítő szer a kórházakba, hogy ne szepszisbe haljanak bele a betegek? Hány kórházi fertőzésben meghalt beteg életét lehetett volna megmenteni a Viktor stadionjának fűthető gyepjéből? – Hogy pontosan hány beteg vesztette életét kórházi fertőzésben, azt nem lehet tudni, mivel a KSH az erre vonatkozó adatokat, többszöri kérés ellenére, nem hajlandó kiadni a sajtónak.

Megismétlem, hogy a nagy Fideszre szavazók költözzenek ide egy évre. De dolgozva, adózva, teljesen benne élve a magyarországi viszonyokban ám! Utána beszélhetünk. Hogy miért mondom ezt?

Tudjátok, olvasom a Határátkelő blogot. Én persze itthon élek, de érdekelnek a kivándoroltak sorsai. Nos, van egy magyar nő, aki Amerikában élt, amerikai a férje, van egy kislányuk. Valamiért hazaköltözött a nő, a kislányával. Eleinte szuperlatívuszokban írt. Minden milyen szép, minden milyen jó, a fideszes polgármester milyen szépen kicsinosította a kerületet stb. Majd eltelt vagy másfél év. A nő rájött, hogy a fizetése nettó 120 ezer, a bérlet meg 9500, a fizetésemelések kb. nettó 1.400 Ft-tal jelentenek többet, miközben az árak szép sunyin kúsznak felfelé. Látta a híreket is, hogy Lőrinc meg Tiborcz Pityu cégei hogy szereznek minden héten ötmilliárdot a befizetett adóforintjainkból, miközben a nép zöme úgy él, ahogy ő, vagy még úgyabbul.

Két év elteltével a csaj kormányellenes tüntetésekre jár, és még keserűbben ír a Fideszről/kormányról, mint én.

Mi ebből a tanulság? Hogy ide kell jönni, benne kell élni a magyarországi életben, aztán lehet majd szépen szavazni. Ne is Budapestre költözzetek, hanem például egy szabolcsi kis faluba. Ott aztán végképp meglátjátok, milyen remek életet teremtett „az embereknek” a Viktor!

Tudtátok, hogy a Fidesz listázza az ellene szavazókat? A választások előtt járták a házakat, becsöngettek és kérdezték az embereket, hogy kire fognak szavazni. A választ felírták. Ti mit szólnátok hozzá, ha mondjuk a román kormánypárt végigjárná a házatokat, és fel lenne jegyezve rólatok, hogy „a Nagy Béla a Kossuth Lajos u. 25-ből ellenünk van!”? Tetszene? És ti megszavazzátok ezeket?

Ja, nem is tudtatok erről. Sem. És a fent felsoroltakról sem hallottatok még soha. Akkor honnan veszitek a bátorságot, hogy a mi sorsunkról döntsetek? Tudom én, hogy a ti kis levélszavazataitok csak pár mandátumról döntenek, de a., még az is pofátlanság, b., ha ti sem, meg még néhány magyarországi agyhalott sem szavazott volna, most nem ülne még négy évig a nyakunkon ez az enyves kezű csürhe.

Tudtátok, hogy a kormány irreális, több tízmilliós büntetéseket szab ki az ellenzéki pártokra, olyasmikért, amiket ő maga simán megtesz? Az emberek adják össze ezeket a büntetéseket, különben ellehetetlenülnének a pártok. Ugyanakkor mikor most a Választási iroda pont Viktorékat büntette meg, mert valamit ők is elbasztak, az a kövér fasz még vette magának a bátorságot, hogy kamerák előtt szóljon be a választási iroda vezetőjének, ejnye-bejnye Andriskám, hogy mertél engem megbüntetni. Az a fütyi meg még szabadkozik!! Szabadkozik, baszki! Hát mi ez az urambátyám világ, bassza meg? Nem 2018-at írunk? Nem demokrácia van? Ha van egy szabály, az mindenkire vonatkozik. Ja, persze Viktorkára senki ne merjen büntetést kiszabni, még akkor sem, ha ő követ el valami stiklit. És ti ezt a faszt megszavaztátok.

Hogy tudtok tükörbe nézni?

Tudjátok, szívesen mondanám most azt, hogy verje meg az Isten az összes határon túlit, aki a Fideszre szavazott, de sajnos félek, hogy talán személyes ismerőseim is vannak köztetek. Így ezt mégsem mondom, csak annyit kívánok nektek – amit a magyarországi fidesz-hívőknek is – hogy szembesüljetek a döntésetekkel, kerüljetek például egy budapesti kórház sürgősségi osztályára, és több órányi várakozás után, amikor a stroke már visszafordíthatatlan, majd elbeszélgetünk róla, milyen jó kis ötlet volt átszavazni ide mihozzánk. Ezekre.

Szégyelljétek magatokat mind.

komment

Címkék: vélemény politika

süti beállítások módosítása