HTML

a hallgatag macska naplója

Ezt személyes blognak szánom ("csak én és a világ angolul beszélő része tudhatja" :-). Lusta vagyok kézzel írni a naplót, a tinta is elmosódik egy idő után. Olyasmiről írok, ami velem történik, vagy ami arról jut eszembe. Tekintve, hogy főállású, (harmincas) negyvenes irodai patkány vagyok, borítékolhatóan nem lesz 007-es szintű a feszültségfaktor: könyvek, filmek, munka, család, töprengés.

Friss topikok

Melltartóvadászat

2019.06.08. 18:23 csendes macska

 

Két napi vadászat után egyelőre kijelenthetem, hogy nem lehet 75A-s, nekem megfelelő melltartót venni Budapesten! :-( Vagy ha igen, akkor még több kört kell hozzá futni…

Utálom a melltartót, mint a szart, és nem is igen van amit tartania kéne. De OK, belátom, kell hogy legyen egy réteg a bőröm és a pólóm között, mert jajmivan, ha nincs. Ezért még sok-sok évvel ezelőtt felfedeztem a Triumph legegyszerűbb, sima, sportos, nagyon kényelmes pamut melltartóját, amiből lehetett kapni 75A-st. Ebből feltankoltam pár fehéret (fehér ruhák alá) és több feketét (minden más alá), és ezekkel elvoltam mostanáig.

De egy hét múlva indulunk nyaralni, és a melltartók már több évesek. Volt egy, aminek konkrétan úgy elfáradt az anyaga, hogy mikor felvettem, az ujjam beleszaladt hátul és kiszakadt a szerencsétlen. Egy kicsit vacilláltam, hogy meg kéne varrnom?.... de melltartót megvarrni, az milyen már? Különösen ha az anyag elfáradt, az kb. halottnak a csók, így kidobtam, tehát most még kevesebb melltartóm van.

Ezért elhatároztam, hogy megyek a Skála Metróba melltartót venni. Szeretem a Skála Metrót, szép nagy területen szép nagy választék, és hagynak békében válogatni az eladók.

Sajna a Skála Metró, mióta a Deca, a DM és a Libri költözött a régi épületbe, odébb hurcolkodott két házzal, és az új hely már zsúfoltabb és labirintusszerűbb, ráadásul többször is egy ellenszenves biztonsági őr követi az embert. De hát mit tegyek, melltartó kell (sőt zokni és bugyi is, de a melltartó a fő).

Alapvető információ, hogy melltartóból nekem a következő kell: 75A, pamut anyagból, merevítő, szivacsbetét és csipkécske nélkül. Szerintem ez nem valami nagy elvárás, de valamiért mégis mintha éneklő unikornist keresnék.

Pamut kell, a normális szellőzés és a kényelem miatt. Sajnos izzadós lettem az utóbbi években, már a legkisebb mennyiségű műszáltól is megizzadok 23 fok felett. Melltartóra ez fokozottan igaz, hisz az közvetlenül a bőrömön van napi 9-10 órát. (Ezért kell a Triumph, mert az még kényelmes, már amennyire melltartó egyáltalán kényelmes lehet.) Merevítő nem kell, mert zavar és csak az árat emeli fel. Szivacsbetét: hagyjuk már! 75A-s mellel mit akarok én Anita Ekbergnek látszani?! Sajna úgy látom hogy mostanában ez a szivacsbetét valami kötelező berögződés lehet, szinte nem is láttam anélkül melltartót, pedig tényleg marhaság.

Csipkécske pedig nem kell. Pasim nincs, kizárólag az én kényelmemet szolgálja a melltartó, nekem azon ne legyen csipkécske, amitől csak 2.000.- Ft-tal drágább lesz, és irritálja a bőrömet. (De ha lenne pasim, akkor is minek? Megnézi, oszt úgyis leveszem. Most arra a tíz percre?)

Szóval elindultam meló után a Skála Metróba, először sima egyszerű zoknit kerestem – azokat is ott vettem folyamatosan, de mostanában elég sok kilyukadt, így ebből is tankolni kellett –, de az se nagyon volt. Csak mintáska, meg pasztellszínű, meg ilyesmik. Mármint 38-as női. Nem értem, miért nincs sima, normális fekete női 38-as zokni, amit az ember utcára, melóba, túrázáshoz felvehet… Na de mindegy, zokni lesz máshol is, gyerünk a melltartókhoz!

Mentem a Triumph állványhoz, hát tele volt csipkés, szivacsbetétes kis költeményekkel 8.000.- Ft-okért. Csak röhögtem, és kerestem tovább a szememmel. Végül észrevettem, hogy ügyesen el vannak dugva a pamut egyszerűek bokamagasságba. Diadalmasan le is kuporodtam (megvannak a rohadékok!), de ahogy végigpörgettem őket, mindegyik B meg C kosaras volt.

Sajna, hiába szedtem fel egypár kilót, nem a mellem lett nagyobb, hanem inkább a hátam, így a kosárméretem továbbra is A. Úgy látszik, a Skála Metró ezt a méretet nem tudja értelmezni. Kevés reménnyel még végignéztem az összes többi márka összes többi melltartóját, de 90 %-ukon szivacsbetét volt, így kifordultam, mint Petőfi a konyhából, és káromkodtam magamban.

Főleg az dühített, hogy szinte az összes melltartómat itt a Sakál Metróban vettem az évek során, és érdekes módon akkor mindig tartottak sima egyszerű pamut 75A-st. Most miért nem??!

Jó, átmentem a Corvin áruházba (a Blahán) – mert emlékeztem, hogy az is olyan Sakál Metró-szerkezetű: nagy terület, jó választék, békén hagynak. Tényleg így volt. Volt is fekete 38-as zokni, meg pár bugyi is. Minden volt. Csak melltartó nem.

Illetve volt A kosarú szektor (milyen szép tőlük, náluk legalább létezik ez a kosárméret), de ott meg mindegyik szivacsos volt. Valszeg úgy gondolják, hogy egy A-s nőnek csak egyetlen célja lehet a melltartójával, hogy B-snek tűnjön.

Tüzetesen végigvizsgáltam minden melltartós állványt – jó sok volt – de eredménytelenül. Már letettem a Triumphról és bármilyen más márkával is beértem volna, de bármilyen más márkának sem volt 75A-s pamut, merevítőtlen stb. melltartója :-(

Ezek után arra gondoltam, kénytelen leszek Aranypókba vagy legrosszabb esetben direkt Triumph márkaboltba menni. Pedig azokat gyűlölöm, direkt ezért járok inkább a Skála Metróba meg a Corvinba. Ezek a kisebb fehérneműüzletek a halálom: belépek, a tenyérnyi területen 0 vásárló, de 3 db eladó; akik azonnal elhallgatnak és rögtön rám ugranak, hogy segíthetnek-e. Mondom, hogy kösz, csak nézelődöm, erre néma csendben követik a szemükkel minden mozdulatomat (nincs tán lopásgátló a cuccokon?), amitől én zavarba jövök és inkább kimegyek, illetve mindezek miatt eleve inkább már be sem megyek.

De most utoljára egy próbát tettem a Mammutban lévő Aranypókban. Ott rendes választék volt, volt is Triumph, volt is az én kis sportos sima pamutom, csak A-s kosármérettel nem volt.

Kérhettem volna az eladótól, de az az érzésem, hogy 1., ha lenne, kint lenne a polcon, 2., ha egy fehérneműboltban A-s kosarú melltartót kérek, és direkt szivacsbetét nélkülit, akkor kiröhögnek.

Így csak kifordultam, mint Petőfi a konyhából, és magamban káromkodtam…

A neten keresgéltem, hogy hol van még Aranypók/Triumph bolt (az Árkád rémlett, de most nem jártam arra) – mire a net kiírta, hogy az Allee-ban is van, így másnap a Rocketman megnézése után bementem az Allee-ba.

Itt aztán semmiféle frusztráló élményem nem volt, mivel a Triumph/Aranypók üzletet meg sem találtam, holott mind a három szintet körbejártam, és pásztáztam a szememmel, mint a Terminátor, amikor Sarah Connort kereste.

Úgyhogy most itt ülök, egy héttel nyaralás előtt, vacak melltartóállománnyal, új melltartó beszerzésének lehetősége nélkül :-( Most jön a kétnapos ünnep, azalatt minden zárva lesz – pedig jó lenne az olyan ünnep, amikor nem kell dolgozni, de a boltok azért nyitva vannak ;-)  –, majd jövő héten még egyszer nekifutok a dolognak, hátha valami csoda történik.

… Hopp, miközben ezt írom, jut eszembe Orsi barátnőm, aki kb. hozzám hasonló alkattal rendelkezik! Rá fogok kérdezni mailen, ő honnan szedi a cuccát? De ha kiderül, hogy szivacsosat hord, hát bizisten átgondolom a barátságunkat :-DDD

 

 

komment

Címkék: vásárlás ruhák

süti beállítások módosítása