HTML

a hallgatag macska naplója

Ezt személyes blognak szánom ("csak én és a világ angolul beszélő része tudhatja" :-). Lusta vagyok kézzel írni a naplót, a tinta is elmosódik egy idő után. Olyasmiről írok, ami velem történik, vagy ami arról jut eszembe. Tekintve, hogy főállású, (harmincas) negyvenes irodai patkány vagyok, borítékolhatóan nem lesz 007-es szintű a feszültségfaktor: könyvek, filmek, munka, család, töprengés.

Friss topikok

Regisztráltam

2021.04.03. 08:28 csendes macska

 

A héten regisztráltam az oltásra, a legkevésbé használt freemailes címemmel, mert ki kíváncsi a habonypropagandára. Ezen mondjuk nem kellett volna aggódnom, a freemailre azóta sem jött semmi, se kép, se hang, se propaganda, se visszaigazolás. Utóbbit persze nem is vártam, hisz az egész ország azon röhög vagy dühöng, vérmérséklet függvényében, hogy a nagy okos „kormány” arra képtelen volt, hogy olyan oltásregisztrációt csináljon, ami küld egy kurva visszaigazolást, mint bármelyik pizzás cég.

Maga a regisztrálás tök egyszerű volt, alapadatok, TAJ-szám, telefon és mailcím. Természetesen nem pipáltam be a propagandaküldéshez hozzájáruló kockát. Sem egészségügyi kérdések, sem foglalkozás nem szerepeltek az oldalon, szóval hogy honnan tudja a „kormány”, hogy x db pedagógus vagy y db útkaparó regisztrált, azt igazán nem tudom… Valószínűleg simán hazudnak.

Van valami új honlap, ahol le lehet kérdezni, hogy sikeres volt-e a regisztrációnk. – Ahelyett, hogy két kattintással beállítanák ezt az eredeti honlapon. – Sőt a Hírcsárda már lehozta, hogy van a regisztráció sikerességét ellenőrző honlap sikerességét leellenőrző új honlap is! :-D Mivel a Hírcsárda ötleteit egymás után valósítja meg a „kormány”, ezen csak először röhögtem, mert jóformán várom, hogy tényleg bedobják.

Szóval én erre a regisztrációellenőrző marhaságra nem mentem rá, mert két eset van: vagy az áll ott, hogy OK a reg, és akkor elbasztam feleslegesen öt percet. Vagy az áll ott, hogy NEM volt sikeres, és akkor felkúrom az agyamat, elkezdek utánajárni, és csak agyvérzést kapok. Ez pedig nem hiányzik nekem. Ha a „kormány” tényleg akkora faszkalapok gyülekezete, hogy egy ennyire egyszerű honlapot sem volt képes hibátlanul megcsinálni, akkor nekem több dolgom az ügyben nincs.

Egyébként a regisztráció végén, ahogy azt Szabina kolléganőm állította is, csakugyan kiírta a rendszer, hogy „Sikeres regisztráció!” – csakhogy ezzel nem megyek semmire, mert sem adat, sem TAJ, sem mailcím, semmi nincs ott, hogy KINEK sikeres a regisztrációja. Tehát print screenezni, majd azt mutogatni teljesen hiábavaló.

A FB-n azóta olvastam egy 69 éves ismerős történetét, aki regisztrált, majd utánanézett, hogy sikeres volt-e a regisztrációja. Már attól elfáradtam és kibuktam, hogy elolvastam az ő sztoriját:

Szóval regisztrált, de az ellenőrző honlap szerint nem. Ekkor még négyszer újra regisztrált, a rendszer fel is ismerte, mert a már beírt adatait dobta fel újra és újra, de az ellenőrző honlap szerint továbbra sem. Ekkor írt a NEAK-nak vagy minek, ahol olvasás nélkül törölték a mailjét (erről képernyőfotót csatolt). Ekkor írt valami másik szervnek. Közben írt a háziorvosának is. Közben felhívta a 1818-at is, mely amúgy mellesleg nem a Covid-ügyi nagy állami segítőtelefon, ahogy azt Viktor mesélte, hanem úgy általában az Ügyfélkapu nagy általános, közös, vegyes, országos központi telefonszáma, kb. mint a 112.

Nem is tudom, hány kört futott az ismerős, és hány napon keresztül, vagy kikkel beszélt – legalább öt emberrel –, mire nagy nehezen képesek voltak őt valahogy beleszuszakolni a rendszerbe, és felfogni, hogy igen, regisztrált. Ja, nem egy félanalfabéta falusi emberről van szó, aki csak a nagybetűket ismeri, hanem a neten is aktív, írástudó volt tanárról.

Szóval, aki igazán lelkiismeretesen akar eljárni és a társadalom védelmében oltatni magát, az rosszabb esetben így járhat.

Na, hát nekem ez a tortúra nem hiányzik, így sosem fogok utánanézni, az én regisztrációmmal mi van. Majd ha a munkahely kérdezi – mert már kérdezgetik, kik vannak oltva, kik regisztráltak – majd megvonom a vállam: „Kérem, én regisztráltam; bárcsak be tudnám bizonyítani, no de hát sajnos nem tudom, ez van, reklamáljatok a vakcinainfo.kukacnál”.

Közben egy negyedik kolléganőnkről is kiderült, hogy Covidos. Ő pont a szomszédos szobában ül, de csak két héttel ezelőtt dolgoztunk egy turnusban, és alig beszélek vele, és ő mondjuk mindig hordja a maszkot, ha más ember is jelen van.

Ezért mondom én, hogy felesleges a korlátozások zöme. Az emberek nem a Libriben meg az IKEÁ-ban kapják el a vírust, és a melóhelyeken, ahol maszkot kell viselni, hanem amikor hazamennek, leveszik a maszkot és megpuszilják a Sanyit, aki napközben három haverjával cigizett a dohánybolt előtt, vagy a kis Csengécskét, aki meg átment a barátnőihez tanulni. Vagyis családi, baráti körben fertőződnek. Azt meg nem lehet szabályozni, szóval ennyi.

Még mindig vacillálok, hogy majd ha felhívnak – már ha egyáltalán –, akkor miféle oltást válasszak… Kínai természetesen kilőve, az orosz is gyanús, az Astra Zeneca trombózist okozott egyeseknél, és nálunk a családban több trombózis is volt, nekem is visszerem van. Igaz, egyelőre csak csúnya, más baj nincs vele. A Pfizer és a Moderna volt a legszimpibb, de a héten találkoztam Barbi barátnőmmel, aki meg azt mondta, ő oroszt választana, és a Pfizertől már többen is rosszul lettek…. Hát nem tudom. Az egyetlen biztos pont a Covid kapcsán, hogy kórházba kerülni nem akarok, mert ott amúgy is megmurdel az ember a kórházi fertőzések miatt, most meg főleg lélegeztetőre teszik az embert, ahonnan gyakorlatilag senki nem jön le élve. Holott hallottam már több irányból is, hogy nem kéne lélegeztetőgépet használni, mert a korona miatt tüdőgyulladás lép fel, és amiatt nem bírnak lélegezni az emberek, szóval mint tüdőgyuszit kellene kezelni. … Na, a lényeg, hogy kórházba ne.

Ezért is regisztráltam az oltásra, mert minden orvosféle nyilatkozza, hogy minden oltás jobb, mint a Covid. OK, de azért én trombózisban sem akarnék meghalni. A megbízhatatlan, „elölt” vírust tartalmazó kínai löttyről nem is beszélve.

Nemrég még egy érdekesség került elém járványügyben.

Terjeng a legenda, hogy vajon hová tűnt 70.000 adag Pfizer-vakcina, amit annak idején elsőként behoztak, de nem oltották bele a népbe?

No hát, nemrég cseteltem egy ismerőssel, aki a Belügyminisztériumban dolgozik, és írta, hogy ők most kapták meg az első adag Pfizert.

Nem magánemberként, nem mint krónikus beteg vagy öreg, hanem mint belügyminisztériumi dolgozó. Számoljunk utána, hányan dolgoznak átlagosan egy-egy minisztériumban, minden irodistának két oltás, máris megvan az „eltűnt” Pfizer-adag. Ja, ez az ismerős nem találkozik semmiféle ügyféllel, nem tanár, nem óvónő, „csak” irodai dolgozó, nincs semmi különösebb betegsége, és így kap soron kívül nyugati oltást.

Másik ismerős a Honvédelmi Minisztériumban dolgozik, ott pedig az orosz oltást kapják soron kívül. Az illető szintén irodai dolgozó, egészséges, 50 évnél fiatalabb.

Nálunk is megpendítették, hogy lesz lehetőség oltatni a melóhelyen, de el kell fogadni azt a vakcinát, amit kínálnak. Hja, mi nem vagyunk minisztérium. Ilyen kikötéssel persze nem jelentkezett senki.

Én ugyan nem sajnálom a fenti ismerőseimtől, de ez az állami szintű sunnyogás, hogy „mindenki regisztráljon”, meg vetítik, hogy most a 90 éven felülieket oltjuk, most az egészségügyieket oltjuk …, közben meg a minisztériumi irodistákat oltják. De hát nekem mindegy, én még el sem döntöttem, akarok-e oltást, és megvan az az erkölcsi nyugalmam, hogy sosem szavaztam ezekre :-D

Ja, még olyan konteó is van, hogy az első Pfizer-adagból természetesen rögtön beoltották a vezérkart családostul, valaki még pontos helyszínt is írt (kis ország vagyunk mi, kérem). És csak aztán jött nagy látványosan a tévékamerák előtti desztillált vizes, pardon, „kínai vakcinával történő” oltás. Én ebben a konteóban személy szerint feltétel nélkül hiszek, de erre bizonyítékom nincs, úgyhogy ennyiben hagyom.

Egyébként az nem baj – ahogy többen is írják – ha egy kormány vezetése az elsők közt kapja meg az oltást, mármint persze előtte az előkóstoló kapja meg, mint az étkezéseknél is. De akkor ezt ne sumákolják el a közvélemény előtt, miközben nyugodtan grasszálnak maszk nélkül társaságban, és az emberek ezt látják is a tévében. Nyilván azért mászkálhatnak maszk nélkül, mert már be vannak oltva. Ez valahol nem gond, de akkor tényleg hagyják ezt a sunyi cigánykodást és nagy látványosan kamera előtti oltakozást a „kínaival”… De én persze teljesen leszarom, foglalkozzanak ezzel a hívek. Csak megjegyzem, hogy minden ilyen főfejesnek ott az asszony, meg a 3-4-5 gyerek, meg azok családja is, szintén több száz ember, szóval ide is elfogyhatott az az eltűnt vakcinamennyiség, miközben a 88 éves Mari néni már az utcára sem mer kilépni.

Hát ennyit a vakcináról és a regisztrációról. Azóta kb. kétnaponta benézek arra a nem használt freemailemre, de nem jön semmi; telefonhívás sem volt. Majd ide leírom, ha lesz valami fejlemény. Jegyezzük meg, március utolsó hetében regisztráltam elektromosan, meglátjuk, hogy ehhez képest mikor kapok oltást, már ha egyáltalán.

 

 

komment

Címkék: vélemény egészség ügyintézés

süti beállítások módosítása