HTML

a hallgatag macska naplója

Ezt személyes blognak szánom ("csak én és a világ angolul beszélő része tudhatja" :-). Lusta vagyok kézzel írni a naplót, a tinta is elmosódik egy idő után. Olyasmiről írok, ami velem történik, vagy ami arról jut eszembe. Tekintve, hogy főállású, (harmincas) negyvenes irodai patkány vagyok, borítékolhatóan nem lesz 007-es szintű a feszültségfaktor: könyvek, filmek, munka, család, töprengés.

Friss topikok

Mégis lesz harmadik oltás

2021.11.11. 13:00 csendes macska

 

Hát, a korábban írtakkal ellentétben mégiscsak becsekkoltam a harmadik oltásra :-/

Egyre több a fertőzött meg sok a halott, a kormány meg különösebben nem csinál semmit, kivéve a tömegközlekedési maszkot. Ami amúgy rendben van, más sem hiányzik, minthogy megint zárás vagy kijárási tilalom legyen, vagy minden kocsma ajtajában lengetni kelljen megint a védettségi igazolványt. De például ingyenes, tömeges tesztelés jól jönne.

Valamelyik virológus azt nyilatkozta, hogy szerinte a Covid nem fog elmúlni, hanem itt marad velünk, mint az influenza, és hosszú távon tulajdonképpen „rá kellene ereszteni a lakosságra”. Így meglenne a nyájimmunitás. Ezzel alapvetően egyet tudok érteni, kivéve, ha éppen énrám van eresztve a vírus és mégiscsak megcincál, de a kórházak még békeidőben is olyan állapotban vannak, hogy még az utcán is átmegyek a túloldalra, nemhogy még beléjük menjek. Szóval a magam részéről inkább nem kockáztatnék.

Amit a „kormány” mond, az egyáltalán nem érdekel, tehát nem emiatt döntöttem el a 3. oltást. De értelmesebb emberek is javasolják, például Karikó Katalin, akinek a szavára többet adok. Meg aztán épp a napokban telt le a 6 hónap a második Szputnyik oltásom óta. Ugyan nem félek a vírustól, és ha másfél év alatt nem kaptam el, talán csak nem most fogom, de ki tudhatja. Azért már 44 éves vagyok, és nem 22. Az oltás legalább ingyenes, és most még helyszínt és időpontot is lehetett választani regisztráláskor, nem úgy, mint tavasszal, amikor az ember regisztrált, aztán majd valaki, valamikor, valamit jelez rá.

Több ismerős vacillál egyébként a harmadik oltáson, sokan hajlanak rá, sokan tartanak tőle. Én magam sem vagyok teljesen meggyőződve, de azért azt gondolom, hogy egy oltás mégiscsak jobb, mint elkapni a vírust, nem is annyira a betegség miatt, hanem amilyen fostalicska állapotban van az egészségügy, ha azoktól kéne várnom a gyógyulást, nem számíthatnék semmi jóra. Akkor inkább az oltás.

Már utánaolvastam, hogy aki Szputnyikokat kapott, annak harmadik oltásként Pfizer, Moderna vagy kínai javasolt. Természetesen ha kínait mernek ajánlani, gúnyos kacajjal elutasítom és kifordulok az ajtón, mint Petőfi.

De azért picit fosok az mRns-vakcináktól, mert olyant még sosem kaptam. De azért kíváncsi is vagyok. Fater Modernát kapott, anyám Pfizert, és egyiknek sem lett semmi baja…

Egyébként tele a tököm a járványhírekkel. Nem hiszem el, hogy pár havonta ezt végig kell játszani! Elmúlt a járvány, jaj de jó, mehet mindenki, amerre lát… hú… van egy fertőzött, két fertőzött, három fertőzött… Meghalt egy ember, két ember…. Itt a harmadik, negyedik, ötödik hullám…. Most komolyan…. Vagy van járvány és akkor legyen ingyenes tesztelés meg oltás akár a plázákban is, vagy nincs (= a kormány nem óhajt vele foglalkozni így a választások előtt), és akkor hagyjanak minket békén. Én folyton azon parázok, hogy vajon mit fognak megint  bezárni/betiltani/megszüntetni, ha nagyon lázong a közvélemény, mert csak a népszerűség érdekli őket.

Kati barátnőm, aki Pfizert kapott, csinált egy házi antitest-tesztet és már nem emlékszem, mit mutatott ki neki – de ő elment később vérvizsgálatra is, aminek még nincs eredménye –, de a pasija, aki Szputnyikot kapott, neki egyáltalán nincs antitestje. Hát nagyon fasza. Gondoltam rá, hogy én is megnézetem a magamét, de miután kiderült, hogy több ezer forint a gyógyszertári, és kb. 10.000.- Ft (vagy több) a laborban végzett, erről letettem. Nincs nekem erre fölösleges pénzem. A „kormány” feladata a járványkezelés, legyenek ingyenes antitest-tesztek, ha nincsenek, én ugyan nem költök erre. Különben is kétféle eredménye lehet: vagy van rendes védettségem, és akkor feleslegesen kiadtam a pénzt, vagy nincs, és akkor felrobbanok a méregtől.

Egyébként mindkét oldal a halálba idegesít. Van, aki FFP2 maszkot hord akkor is, ha a Szahara közepén sétál tökegyedül, és követeli, hogy még az aranyhörcsög is fertőtlenítse a mancsát. Minden azonnal legyen bezárva, lezárva, és oltsák be még a csecsemőket is. Minden munkahelyen mindenki minden időpillanatban hordjon maszkot (na, egy lófaszt! elég volt tavasszal!)

A másik oldal, aki röhög a „rettegőkön”, meg nincs is vírus, meg őt ugyan ne kényszerítsék oltásra, meg majd ő eszi a fokhagymát és az almaecetet és az majd megvédi.

Mondjuk mindkét oldalnak van valami igazsága, én valahol középen helyezkedem el, épp ezért tele a hócipőm a szélsőséges véleményekkel.

Öcsémék például nem oltatnak – a két kölök ugye még kicsike hozzá, Ági szoptat, Öcsém pedig nem akar oltást. Oszt’ egyik se kapta el a vírust mégse. (Vagy ha mégis, teszt híján sosem derül ki.) Én kaptam oltást, és én sem kaptam el. Pedig Öcsémék is találkoznak emberekkel, én magam is sok ember közt dolgozom, meg utazom, és kizárólag ott és akkor hordom a maszkot, ahol kötelező (most éppen: tömegközlekedés).

De persze lehet, hogy rajtam is átment már, csak azt hittem, hogy allergia, vagy a múltkori hőemelkedéses-étvágytalanságos táppénz is lehetett Covid; habár éreztem a szagokat, de mostanra már annyira mutálódott, hogy a fene se tudja már, mik a 100 %-os tünetek. Tavasszal még egyértelmű volt, hogy ha nem érzel szagokat, akkor az Covid, most már ki tudja.

Nekem még szerencsém van, mert időben foglaltam oltási időpontot erre a hétvégére. De szerencsétlen anyám csak kb. november 25. után mehetne, mert múlt héten kapta meg a sima influenza elleni oltást, és várnia kell valamennyi hetet. Erre ez a töketlen kormány pont most találta ki, hogy majd 22-től regisztráció nélküli oltásra lehet áradni. Ami azt jelenti, hogy hiába van időpontod 12.00-ra, és értél oda 11.40-re, de mégis ott fogsz ülni 15.30-ig, mert a sok regisztráció nélküli barom ott fog tülekedni a te időpontodban. Valahogy okosabban kellett volna ezt megoldani, no de miért is várnék effélét.

Megjegyzem egyébként, nagyon röhögtem a napokban, mert olvastam, hogy valami elmaradottabb helyen, talán a VIII. kerületben? pénzzel támogatják a rászorulókat, ha beoltatják magukat. Mire ugrásszerűen megnőtt az oltási kedv.

Ez tiszta röhej, mert pont az ilyen elmaradott, három agysejtű népség között terjed az oltásellenesség, „aki oltva van, az mind meghal” és egyéb értelmes dumák, ők ugyan nem, ők sosem, inkább a Covid!! De ha pénzt kapnak érte??!! Oh, hát akkor TERMÉSZETESEN ROHANNAK OLTATNI! Faszkalapok…

No mindegy, kell nekem híreket olvasni, megérett a világ a pusztulásra. A lényeg, hogy a hétvégén lesz a 3. oltás, természetesen most is odamegyek majd jóval korábban, utána pedig leírom a tapasztalatokat.

komment

Címkék: vélemény politika egészség

süti beállítások módosítása