HTML

a hallgatag macska naplója

Ezt személyes blognak szánom ("csak én és a világ angolul beszélő része tudhatja" :-). Lusta vagyok kézzel írni a naplót, a tinta is elmosódik egy idő után. Olyasmiről írok, ami velem történik, vagy ami arról jut eszembe. Tekintve, hogy főállású, (harmincas) negyvenes irodai patkány vagyok, borítékolhatóan nem lesz 007-es szintű a feszültségfaktor: könyvek, filmek, munka, család, töprengés.

Friss topikok

Harmadik oltás, negyedik hullám

2021.09.11. 05:00 csendes macska

 

Mostanában nagyon kellemes a közélet, lehet menni mindenhová és nem kell maszk. Remekül is éreztem magam folyamatosan a szabadidős programokon, aztán időnként belém nyilallt, hogy mintha valami miatt „kellene” idegeskedni… mi is az? Ja, a járvány!

Most tök jó, de fogadok, ha majd vége lesz a buzi vadászkiállításnak, Viktor betolja a sörhasát a Kossuth Rádióba és kihirdeti síri hangon, hogy hirtelen, ki hitte volna, egyik percről a másikra kitört a csúnya járvány negyedik hulláma, ezért holnaptól ez lesz zárva meg az lesz zárva, és ötletszerűen itt vagy ott maszkot kell hordani, vagy 8-tól 12-ig a boltokba csak a balkezesek vagy csak a Keanu Reeves-rajongók mehetnek be.

Na hát EZ aggaszt engem. A járványszakemberek már hetek óta aggódva mondják, hogy növekszenek a fertőzöttek, emelkedik a szennyvízben a vírus, meg effélék, de kormányzati szinten nincs semmiféle intézkedés. Naná, hisz épp tart a suttyó Eukaliptuszos baromság, ahová úgy kell kivezényelni az esztergomi gimnazistákat, mivel a szar se kíváncsi az egészre. Amikor annak vége, akkor meg lesz a vadászkiállítás, hogy a Semjén is örüljön.

Szóval egyértelmű, hogy most még nem lehet kihirdetni a mindmeghalunkat, tekintet nélkül rá, hogy van-e valós veszély, vagy nincs?

Félreértés ne essék, én aztán tényleg rühellem a maszkot, főleg hajnali 6.00-kor a sötét utcán, ahol nincs senki más rajtam kívül, de kénytelen vagyok hordani, mert felbukkan a semmiből a zsaru és megbírságol. Még a maszknál is jobban utálom, hogy egyes boltok/szórakozóhelyek bezárnak/csak 3-g vannak nyitva/csak elvitelre adnak el, meg a többi cigánykodást.

No de most döntsük el, hogy van-e veszély vagy nincs??

Mert vagy van veszély – ahogy a szakemberek mondják –, és akkor már eddig is korlátozni kellett volna. Vagy nincs veszély, és akkor nekem Viktor ne adja elő a vadászkiállítást követő nap reggelén a nagyhalált, mert tudom, hogy az is kamu lesz.

A vadászkiállítást, azt mindenképp meg kell tartani, különben a Semjén még majd elfordítja a Fidesztől a KDNP kemény 350 db szavazóját. De ha bejön a zárás, és október végén nem tartják meg a Töklámpás Fesztivált, ami már tavaly is elmaradt, akkor nagyon mérges leszek. Holott a Töklámpás a szabad levegőn van a Hősök terén, és abszolút nincs zsúfolt tömeg. De hát az csak nekem fontos, nem a Semjénnek.

A Madách Színház műsorát is nézegettem, mivel a Macskák 1500. előadása is most lesz. Arra persze már nincs jegy, de más alkalommal szívesen megnézném a Macskákat, vagy az Operaház Fantomját is. Már nyúltam a jegyfoglalási gomb felé, amikor is láttam, hogy októberi meg novemberi dátumok vannak, és hát honnan is tudhatnám előre, hogy Viktorék nem cigánykodnak-e addigra megint valami bezárásos szenvedést, mint tavaly ilyenkor!

A színház különben is nevetséges, nyáron – kétszer! – is láttam a Vámpírok Bálját, egyik esetben sem kérték a védettségi kártyát; most meg állítólag már kell a színházakban, holott jogszabályváltozás nem volt, csak valami főfasz adott ki valami értelmező rendelkezést. Kérem, akkor tessenek megmódosítani a kormányrendeletet, ne a Sanyi írogasson feljegyzéseket!

A mozik is olyan szépen kinyitottak, csomó film lesz ősszel, amit várunk, könyvmegjelenésekről nem is beszélve. Mi a francnak oltattuk be magunkat tavasszal, ha gyakorlatilag kezdődik elölről az egész baromság?!

Nálunk a héten hirdették ki, hogy aki megkapta mind a két oltását, az egy plusz nap szabira jogosult. Mondanom sem kell, egymást tiporva írták ki az emberek azt az egy napot. Velem az élen, mivel én megyek Sopronba, és inkább ezt a plusz ajándék napot veszem ki rá, mint a 23 nap „rendes” szabadságom egyikét.

Utóbb kiderült, hogy más közszférás munkahelyeken már hónapokkal ezelőtt kihirdették ezt a dolgot – kormányrendelet –, és a legtöbben már rég igénybe is vették, nekünk viszont csak most szóltak, hogy van ilyen egyáltalán. Faszányos. Még szép tőlük, hogy egyáltalán szóltak. Ennyit a közszféráról és az államról, mint munkáltató.

Aztán van itt motyogás a harmadik oltásról. Ezzel aztán végképp tele a tököm. Bazzeg, megkaptuk a kettőt tavasszal!! Aki eddig nem oltatta be magát, mert nem akarja (pl. Öcsém), az ezután sem fogja, aki pedig szeretné, de a klf. betegségei miatt nem kaphat oltást (pl. Barbi barátnőm), az ezután sem kaphat. Külön kategória a csenyétei agysebészek, akik jól tudják, hogy az oltástól „mindenki meghal”, de a Covid-fertőzés az nem probléma. Jelentem, május elején kaptam meg a második Szputnyikot és még élek, de azért tessék csak egymás hegyén-hátán elélni ott a szegregátumban, ami a járvány melegágya, nem az én gondom…

Szóval a lényeg, hogy már mindenkit beoltottak, aki akarta ezt, kész, vége a biznicnek, többet már nem lehet lopni az oltóanyagon.

Kiderült aztán közben, hogy a kínai vakcina szart sem használ.

Mondjuk, én előre sejtettem, hogy a kínai egy szar, habár abban tévedtem, hogy milyen értelemben: én ugyanis úgy gondoltam, hogy veszélyes lehet a nem kellően megfojtott vírus miatt, miközben csak simán hatástalan.

Így egy csomó embernek, akikre rátukmálták a kínait, nincs védettsége, és ők jogosan is kérik azt a harmadik oltást, lehetőleg most már ne olyat, amit a baráti kínai elvtársaktól capcaráztunk, hanem valami normálist.

Ebből aztán kifejlődött az, hogy kapjon mindenki harmadik oltást! Ürügy az mindegy, vagy az, hogy „lejár” az első két oltás szavatossága mondjuk fél év múlva, vagy az, hogy mutálódik a vírus, vagy hogy az X vakcinával oltottak kapjanak egy Y vakcinás oltást is stb. …

De én például nem akarok harmadik oltást. Egyrészt, mert a két Szputnyikkal még úgy-ahogy elvoltam, gyakorlatilag nem voltak mellékhatásai, beteg sem voltam sem előtte, sem utána, és szeretném, ha ez így is maradna. Már az is kérdéses, hogy Szputnyik után mit kaphasson az ember, valszeg Pfizert. Én rokonszenvesnek találom a Pfizert ugyan, de mi van, ha ennek viszont lesznek mellékhatásai nálam? Mert anyámnak pl. nem lett, de több embertől hallottam, hogy igen. (És fordítva is, a FB-n olvasom, hogy hány embernek nőtt három füle meg gyíkká változott a Szputnyik után, melytől nekem a szemem sem rebbent.) Szóval minek kockáztatni? A járvány másfél éve itt van, és én még egyszer sem lettem beteg. Kivéve most meg tavaly ilyenkor, a négykeresztes parlagfű-allergiám miatt.

A másik dolog, hogy az első Szputnyikot munkanapon délelőtt kaptam, a második Szputnyikot munkanapon délelőtt kaptam, nyilván a harmadik oltást is biztosan munkaidőben kapnám, és akkor kéredzkedhetnék el, utazhatnék át a városon – ha addigra új munkahelyem lesz, pláne –, és én nem vagyok hajlandó ledolgozni ezeket az oltás miatt kieső órákat, szabadságot kivenni rá pedig pláne! (23 napom van egész évre, nincs az az isten, hogy oltás miatt vegyek ki egyet.)

Biztos vagyok benne, hogy ha a kormány rájön, hogyan tud lopni a harmadik oltásból, akkor majd az is kötelező lesz, illetve dehogyis lesz kötelező, csak akinek nincs 3. oltása, az nem vásárolhat csokit, nem mehet be az uszodába, nem hordhat szempillaspirált meg ilyesmik.

De meddig fogunk ezzel szórakozni? Fél évvel később aztán majd jön a 4. oltás, aztán az 5. vagy mi? Különben is, miért nem elég a maszk? Akkor legyen maszkviselés a zárt helyeken, még az a legnormálisabb védekezés. Nem ez a baromság, hogy eszetlenül lezárunk ötletszerűen kiválasztott boltokat/éttermeket, aztán akik ott dolgoznak, azoknak hipp-hopp, volt munkájuk, nincs munkájuk.

Ja, a kijárási tilalom is egy őrületes faszság. Ezt csak azért írom le újra, hátha valaki olyan is olvassa, aki a nép közvéleményét monitorozza. Az egész ország ezen röhögött hónapokig, hogy a vírus 19.59-kor még nem fertőz, de 20.01-kor már elszabadult fehér cápaként veti rá magát arra, aki még az utcán van. De persze a taxis, ételfutár, mentős az kivétel, azt látja a vírus, hogy csak munka miatt van odakint, és nem bántja. Értem én, hogy a Viktor betegsége olyan, hogy szereti kimondani a rádióban, hogy „Kijárási tilalmat rendelek el este nyolc és reggel öt között!”, de talán ezen segíthetnének az elmeorvosok azzal, ha kicsit állítanak a gyógyszerein, vagy játékvasutat adnak a kezébe, amivel elfoglalhatja magát.

A fent felsoroltak miatt utazom ezekben a hetekben szinte állandóan, mint valami haknizó primadonna, Balatonfüredre, Zalakarosra, Pécsre és Sopronba, illetve még Győrbe is kéne, meg még egy Badacsony-mászás (és borozás) is be van tervezve az őszre. Mert ki tudja, mi lesz a vadászkiállítás után, amikor hirtelen kitör majd a hullám, mi lesz bezárva, hová nem lehet majd menni és effélék.

Remélem azért, eszükbe jut, hogy jövő tavasszal választás lesz, és szerintem velem együtt még sokaknak tele volt a tökük a tavalyi karácsonnyal, amikor se egy karácsonyi vásár, se egy kürtőskalács vagy forralt bor, totál kihalt és nyomorult volt a város – ezért is nem utaztam el sehová –, és rémes volt december 26-án kisétálni a farkasordító hidegbe a városban, ahol…. nem volt semmi :-(

Azt már tudjuk, hogy az egészségünket leszarják – pl.: fizetősek a Covid-tesztek, amik majdnem mindenhol ingyenesek az egész világon, de itt, tudtommal, ez a biznic is a Lőrincé lett –, de akkor legalább élhető legyen az ősz meg a tél, nem úgy, mint tavaly volt.

Én azért persze majd szedek vitamint, mézet, és iszom sok gyógyteát, hogy a hidegebb időben megerősítsem az immunrendszeremet, de harmadik oltásban nem gondolkodom, és ahogy fentebb leírtam, nekem lezárások se legyenek, mert berágok…

komment

Címkék: vélemény politika egészség

süti beállítások módosítása