HTML

a hallgatag macska naplója

Ezt személyes blognak szánom ("csak én és a világ angolul beszélő része tudhatja" :-). Lusta vagyok kézzel írni a naplót, a tinta is elmosódik egy idő után. Olyasmiről írok, ami velem történik, vagy ami arról jut eszembe. Tekintve, hogy főállású, (harmincas) negyvenes irodai patkány vagyok, borítékolhatóan nem lesz 007-es szintű a feszültségfaktor: könyvek, filmek, munka, család, töprengés.

Friss topikok

Időzítés, ciklus, plazma

2016.06.01. 07:00 csendes macska

 

Olyan ügyesen elterveztem a nyaralásig esedékes plazmaadásaimat! Most csütörtökön egy; utána kezdődik a menstruáció, kb. péntektől vasárnapig; aztán a 13-i héten még egy plazmaadás, a 20-ig hátralévő napokban pedig SOS bikinidiéta,

mert a frissen vett bikinihez mégiscsak illene valami forma.

Most vasárnap ugyan jótékonysági koncert lesz, de úgy számítottam, addigra lemegy a ciklusom nagyja, mert csak az első 1-2 nap necces. De túl hamar se kezdődjön, mert csütörtökön meg plazmaadás, amit menstruáció alatt nem lehet – vagy lehet, csak nem szabad; de én semmiképp sem mennék ilyenkor, mert amúgy is marha alacsony a vérnyomásom, hát még ilyenkor.

Szóval szépen ki volt ez számítva. A ciklusom elég pontos, kb. pont minden 4. héten jön meg, és néha egy-egy nappal még később is. Tehát múlt hónapban csütörtökön kezdődött és pénteken volt az „erős” nap, joggal számíthattam rá, hogy most meg pénteken fog kezdődni, szombaton lesz az erős napom és a vasárnapi koncertre már csak apró kényelmetlenség lesz.

Ezzel szemben ma hétfő van, és határozottan csikarást érzek a hasamban, a bugyimon meg foltokat. Ami azt jelenti, hogy kedden, vagy esetleg szerdán rázendít, és pont csütörtökön biztosan nem mehetek plazmát adni! :-(

Ami úgy önmagában nem zavarna, de 1.: most eléggé kéne a pénz, mert nem biztos, hogy harmadikán, pénteken lesz fizetés. A takarékoskodásom ellenére relatíve sokat költöttem, mert a Belphegort DVD-re írattam, ami 7.000.- Ft volt, és új bikinit vettem (5.000.-), sőt ha már a Decathlonban voltam, vettem egy új túraszandált is, mert ami most van, már régi, és miért ne legyen kettő? (3.990.-). Tehát, amennyiben pénteken nem lesz még fizetés, a plazmáért kapott 3.500.- Ft-ból húznám ki a hétvégét. Van még valamennyi, de elég kevés…

Kettő: nem szeretem, ha a dolgok nem úgy alakulnak, ahogy elterveztem! Ez lehet, hogy egy aspergeres jellemző bennem, de ha már valamit elterveztem és szépen köréillesztettem a többi tennivalómat, akkor elvárom, hogy az a dolog úgy alakuljon! A menstruációnak péntektől kellett volna kezdődnie, ezzel szemben pimaszul megjön kedden, az akaratommal szembeszállva!

Még azért rossz, ha összevissza jön meg, mert itt vannak a nyaralások. Az egyhetes balatoni pihenés már fix, azt pont megkerüli a ciklusom, na de ott lesz augusztus végén három nap Zalakaros, amit direkt úgy terveztem, hogy kissé a várható menstruációm előtt, hogy mire az megjön, már vége legyen a nyaralásnak. És azt a szállást már le is foglaltuk, az előleget át is utaltam.

Plazmát nyaralásig még kétszer akartam adni, főleg anyagi okokból. Valószínűleg holnap felhívom őket és a csütörtökit átteszem jövő keddre. Szóval, csak egyszer fogok menni nyaralás előtt, a terveimmel ellentétben :-(

… Ami viszont azért necces, mert hétfőn lakbért fizetek. Tehát nem tudok folyamatosan inni rengeteget, hogy ne kelljen vécére mennem a tulajdonosnál. Ráadásul év eleje óta frászban vagyok, hogy vajon be tudom-e fizetni azt a rohadt lakbért, nem úgy, mint januárban és februárban, ezért újabban nem is terveztem programot a lakbérfizetések másnapjára, mert hátha odatelefonálok és megint az van, hogy: „Ma nem jó, gyere inkább holnap”.

Na de nem függhet ettől az életem! Nekem is lehet dolgom! Keddre teszem az elhalasztott plazmát és kész!

Frusztrál ez a dolog, és baromi idegesítő, hogy egy nyaralás megtervezéséhez nem elég annyi, hogy leegyeztetem a családdal és a munkahellyel, hanem még számolgatni is kell, hogy vajon a menstruáció méltóztatik-e normálisan megjönni, négyhetenként; vagy esetleg késik pár napot, vagy korábban jön meg, mert akkor járhatok tamponnal a strandra, és stresszelhetek, hogy mások észreveszik-e a dolgot, mielőtt elérek a klotyóig :-( Néha nagyon szar nőnek lenni! Nem is értem a transzvesztitákat.

komment

Címkék: pénz menstruáció plazmaadás

süti beállítások módosítása