HTML

a hallgatag macska naplója

Ezt személyes blognak szánom ("csak én és a világ angolul beszélő része tudhatja" :-). Lusta vagyok kézzel írni a naplót, a tinta is elmosódik egy idő után. Olyasmiről írok, ami velem történik, vagy ami arról jut eszembe. Tekintve, hogy főállású, (harmincas) negyvenes irodai patkány vagyok, borítékolhatóan nem lesz 007-es szintű a feszültségfaktor: könyvek, filmek, munka, család, töprengés.

Friss topikok

Hurrá, van DVD-m!

2018.03.26. 22:00 csendes macska

 

Mint írtam, a számítógép helyrejött a vírusirtás után, de a DVD-lejátszót nem bírtam feltelepíteni úgy, hogy működjön is. Baromira frusztráló volt, mert mint az köztudott, imádom a filmeket, itt áll a hátam mögött 200 saját DVD, és nem arról van szó, hogy éjjel-nappal csakis DVD-ket néznék, de azért úgy kétnaponta esténként szívese betennék egyet-egyet.

Még jó, hogy az online filmnézés időközben megjavult. Valamiért simán tudok már a gépen filmeket nézni, és azért elég sok film fent van a neten, szóval a filmnézési igényeim részben kielégítésre kerültek. De azért csomó film van, amit eredeti nyelven szoktam nézni, pl. a Sötét lovag vagy általában a spanyol nyelvű filmek, vagy egyes horrorok. Ez ugye kilőve a DVD-lejátszó nélkül. Vagy az extrák és werkfilmek, amik a DVD-n vannak.

Folyton terveztem, hogy visszamegyek az informatikai boltba és segítséget kérek az ottani csávóktól, vagy magyarázzák el, mit bénáztam, vagy jöjjön ki valaki, és pénzért csinálja fel a gépemre a dolgot. De van időm nem volt rá, vagy bátorságom, meg a gondolat, hogy majd jön egy idegen faszi és itt matat az íróasztalomnál, nekem meg rendet kell csinálnom és időre hazaloholnom a munkából, úgy nyomasztott, hogy önkéntelenül is halasztgattam ezt a dolgot.

Végül is az utolsó lökést Doug Jones adta, aki úgy elbűvölt A víz érintésében meg a civil interjuhokban is. Nekem pedig eszembe jutott, hogy van nekem vagy tíz éve egy Faun labirintusa dupla lemezes DVD-m, aminek az extrái baromi részletesek és informatívak voltak, és én azt újra meg akarom nézni. (Magát a Faunt akkorra már megnéztem a neten, felfrissítésül, habár csak magyar szinkronnal volt fent, és természetesen beletekertem, mert a hentelős és nyomasztó részek nem vonzottak, csak a faun.)

Na most hogy ez az extra DVD itt álljon a hátam mögött a polcon, és ne tudjam megnézni, az volt az utolsó csepp a pohárban. A szabim utolsó napján összeszedtem magam, sminkeltem, a tenyerembe köptem és indultam az Oktogonhoz :-D

Ott előadtam, hogy mi van. Illetve, hogy mi nincs. És minek kéne lennie. A srácok nagyon kedvesek voltak – amellett, hogy belül biztosan hülyének néztek –, és mondták, hogy nem is kellett volna semmit telepítenem, mert az a CD csak valami bónusz izé, simán be kell dugni a lejátszót a gépbe és kész. OK, mondtam, ezt megtettem, de nem akar filmeket lejátszani, habár látja, hogy ott van.

Ez azért lehet – mondták erre – mert Windows van a gépemen, ami alapból nem támogatja a DVD lejátszását.

Tetszik ezt érteni?! A legfőbb operációs rendszer szándékosan nem támogatja a legfőbb filmnézési lehetőséget?! Bill Gates kapja be az összes….. Na de mindegy, mert a srác rögtön javasolta, hogy honnan milyen ingyenes-legális lejátszó programot töltsek le (ami a vírus előtt különben megvolt a gépemen), és azzal majd megy.

Örülve mentem haza, hogy nem én kúrtam el a dolgot, de félve is, mert nem nagyon mertem volna a netről bármit is letölteni. A vírusveszély, ugye. Talán mégis inkább kéne vennem egy hordozható DVD-lejátszót. De mi a francnak adjak ki húszezer forintot, ha egyszer esetleg itt van egy karnyújtásnyira a megoldás! Most már komolyan, pozitívan kell hozzáállnom a dolgokhoz, nem úgy, mint általában!

Így harciasan leültem a gép elé és felmentem az oldalra, amit a srác ajánlott. Csakugyan ott volt a program, és pofonegyszerű – magyar – letöltési segítség hozzá. Mintegy 6 perc alatt fent lett a gépemen a lejátszó program. A Simpsons mozifilmet tettem be a lejátszóba, amit el is kezdett lejátszani, de úgy ám, hogy beletekertem a közepébe és még ott is ment!!

Hihetetlen boldogság öntött el. Újra tudok DVD-ket nézni!! Az elmúlt másfél hónap olyan volt, mintha üvegfal mögött lennének a könyveim, vagy valami jó kaja, és nem olvashatnám/ehetném őket. De majd most!

Mivel valamiért megfogadtam, hogy amint tudok DVD-t nézni, a Warrior lesz az első, amit megnézek, így ezt a fogadalmat nem is mertem megszegni, és szinte azonnal beraktam azt a filmet. Amit amúgy meg imádok. Tom Hardy a legszorosabban vett generációm legjobb színésze (nálam 2,5 hónappal fiatalabb), ez a film pedig bunyós, de egyben dráma is, és isteni jó. Szuper volt ezzel kezdeni.

Másnap este egymás után megnéztem a Persepolist és A segítséget, és csakugyan, milyen isteni, hogy megint van lejátszóm, nem viccből vettem meg totál legálisan ezeket a sirály filmeket az évek során, hát A segítség rohadt jó, a Persepolis rohadt jó, most szép apránként az összes filmemet végig fogom sasolni.

Persze a Faun extralemezének engem érintő fejezeteit is megnéztem vagy háromszor, míg teljesen rögzült bennem, de azt majd később részletezem :-)

komment

Címkék: internet számítógép filmek

süti beállítások módosítása