HTML

a hallgatag macska naplója

Ezt személyes blognak szánom ("csak én és a világ angolul beszélő része tudhatja" :-). Lusta vagyok kézzel írni a naplót, a tinta is elmosódik egy idő után. Olyasmiről írok, ami velem történik, vagy ami arról jut eszembe. Tekintve, hogy főállású, (harmincas) negyvenes irodai patkány vagyok, borítékolhatóan nem lesz 007-es szintű a feszültségfaktor: könyvek, filmek, munka, család, töprengés.

Friss topikok

Melltartóvadászat 2. rész

2019.06.14. 09:00 csendes macska

 

Miután első körben nem sikerült venni, egyik nap meló után elmentem az Árkádba, ahol világosan emlékeztem rá, hogy van egy Triumph üzlet. Persze ez se jelent sokat, megszűnhetett vagy bezárhatott, mint a Meki a Mammutban….

Meg is találtam szerencsésen a Triumph boltot, félóra Terminátor-szerű pásztázás után (annyi eltéréssel, hogy az én tekintetem szúrósabb volt).

Megkönnyebbültem, hogy itt tutira lesz 75A-s, hisz márkabolt, illik, hogy mindenből legyen nekik.

Azonban a bolt egyik fele fürdőruhákkal volt megtömve, a másik felében kizárólag szivacsos melltartók voltak. Illetve volt egy pár anélküli is, de azokat rondának találtam… és persze A-s kosarút úgy körbenézve nem láttam. Mivel kicsi volt a bolt, és zavarban éreztem magam, így nem kérdezősködtem, csak otthagytam őket magamban káromkodva.

Utána a Sparba mentem, de azért előbb még bepillantottam a TAKKO-ba, hátha…. Vannak még csodák. Több jó cuccomat is a TAKKO gyerekrészlegén vásároltam össze. De sajnos melltartót nem volt ideális, csakis szivacsos. Egy jónak tűnő topot azért láttam, már nyúltam is utána, de mikor megfogtam, éreztem, hogy még abban is szivacsbetét van. De most komolyan, hát mi ez a szivacsmánia! :-(

Utolsó reményem a Kossuth Lajos utcai Aranypók volt, ahol már jártam pár éve. Ott csak az az egy dolog ciki, hogy a női részleg a föld alatt van, ahová lifttel kellett lemenni és egy eladónő kísérte az embert, mint egy smasszer. Jó, érthető persze, de akkor is kicsit zavaró.

… Mikor azonban odaértem következő nap meló után a Kossuth Lajos utcába, harmadfokú hőségriadó volt és olyan állapotban voltam, hogy magasról leszartam már mindent. Rögtön avval nyitottam, hogy melltartót keresek. Erre leküldtek a lifttel – egyedül mehettem! –, lent pedig már várt egy eladónő.

Mivel 0 az arcmemóriám, teljesen úgy láttam, hogy ugyanaz a nő, aki odafent is volt, csak ő szegény a szolgálati lépcsőn ment le. De mikor utána feljöttem a felszínre, láttam, hogy mégsem ugyanaz a nő :-D

Rápillantottam a melltartókra, mire kérdezte a hölgy, hogy milyen méretet keresek, én pedig már annyira kész voltam (3.39-kor keltem futás miatt, és 9 órát rohadtam a fülledt irodában), hogy rögtön megmondtam neki, 75A-st keresek merevítő meg szivacs nélkül, és hogy régen a Triumphnak volt ilyenje, de most az egész városban nem találok (némi költői túlzás azért belefér….)

Mire a nő levett a polcról egy Triumphos dobozt, és volt is benne merevítőtlen-szivacstalan melltartó, igaz ugyan, hogy fehér, és nem ugyanolyan, mint az enyémeim. De legalább létezik ilyesmi!! Mivel azonban a fehéret csak fehér cucc alá tudom felvenni, kérdeztem, hogy nincs-e fekete hasonló is, mire ő leszedett nekem a polcról összesen 3 db fekete melltartót, egyik sem Triumph, de mind fekete, a méretem, és szivacstalan (nahát, lehet, hogy az egész városban nincs több ilyen melltartó).

Válogathattam volna közülük, de tekintve, hogy mennyit keresgéltem, mire egyáltalán ezeket megtaláltam, mondtam, hogy elviszem a három feketét, meg ezt az egy fehér Triumphot is. (Fehér is kell, azért.) Marha elégedett voltam, és fellifteztem fizetni.

… Azt sejtettem, hogy ez nem a legolcsóbb árkategória, mint a régi szép saját egyszerű melltartóim, amik a Triumph legolcsóbbjai voltak és akkor kb. 2.800.- Ft-ba kerültek, de mégis kicsit meghökkentem, mikor valamelyik árcédulán valami 6.000.- Ft-os árat láttam. Így felkészültem a sokkra (bár mi másra számíthattam volna?). Na szóval lényeg a lényeg, hogy összesen 29.000.- Ft-ot fizettem a 4 db melltartóért.

Nem is stresszeltem nagyon, annyira kikészített már a hőség, egyszerűen csak örültem, hogy sikerült még a nyaralás előtt melltartókat vennem, és nem kell esténként a mosdókagylóban kimosni az alsóneműmet, hogy a szállodai takarítók majd azon röhögjenek másnap.

De azért az utcán menve kicsit elhűltem. Bazzeg, kiadtam 29 rugót 4 db melltartóért!! De aztán megnyugtattam magam. Utoljára sok-sok éve vettem melltartót, ergo ezek is kitartanak majd évekig. Másrészt kizárólag akkor hordok ilyesmit, ha nagyon muszáj (nyáron, póló vagy kivágott blúz alá, egyébként nem) – tehát még tovább ki fognak tartani, mint egy átlagos nőnek. Harmadrészt, a szegény, nálam nagyobb mellű nők fajlagosan sokkal többet költenek melltartóra, mint én, hisz nekik egyrészt még drágább kell (merevítő, szivacs), másrészt az év 365 napján hordják, tehát gyorsabban tönkremegy, tehát hamarabb kell újat venni. Szóval most csak azért vágott fejbe a 29 rugó, mert egyszerűen elszoktam a melltartóáraktól, hisz úgy vagyok ezzel, mint a nőgyógyásszal, az ember kerüli, amíg csak lehet.

Itthon felpróbáltam és mind igen jó, kényelmes, szóval jó vásár volt. Most megpróbálom a 29 rugó gondolatát kiűzni a fejemből, és kizárólag örülni annak, hogy van végre melltartóm!

… De azért hazafelé beugrottam az Aldiba és vettem egy 3 %-os sört, hogy igyak egyet a sokkra :-D

komment

Címkék: vásárlás öltözködés

süti beállítások módosítása