HTML

a hallgatag macska naplója

Ezt személyes blognak szánom ("csak én és a világ angolul beszélő része tudhatja" :-). Lusta vagyok kézzel írni a naplót, a tinta is elmosódik egy idő után. Olyasmiről írok, ami velem történik, vagy ami arról jut eszembe. Tekintve, hogy főállású, (harmincas) negyvenes irodai patkány vagyok, borítékolhatóan nem lesz 007-es szintű a feszültségfaktor: könyvek, filmek, munka, család, töprengés.

Friss topikok

Kit zavarnak a transzneműek?

2020.05.21. 16:15 csendes macska

  

Olvastam egy szuper kommentet, miszerint a „kormány” intézkedéseinek három oka lehet: 1. lopás, 2. véletlenszerűen kiválasztott csoport öncélú baszogatása, 3. dilettantizmus.

Csak azért nem lájkoltam ezt, mert a FB-n volt, és ott van két kolléganőm is. Valamint nem hiányzik, hogy elvigyen a nagy fekete autó – a fánkzabálók most, úgylátszik, a FB-ra vannak ráállítva.

Szóval a transzneműek szívatása a 2. kategóriába tartozik, mint anno a vasárnapi boltzár. Jobb nem lesz tőle senkinek, de legalább kibaszunk x emberrel. Micsoda buli! Jellemzően ezt is a KNDP találta ki, akiknek, úgy látszik, legnagyobb boldogságot mások basztatása okozza. Jézus hogy csodálkozna, ha most élne és látná ezt.

A kádéempének ugyan bőven lenne mit rendbe tenni a saját háza táján, hogy csak a Mikolát említsem, akinek a Bene nevű pszichopata unokaöccse az ún. lúgos orvos, és az egész kormányoldal kezét-lábát törte, hogy kimosdassa a faszkalapot a sittről. Hogy más példákat ne hozzak fel...

Szóval a KDNP és úgy általában a kormányoldal egész nyugodtan befoghatja a pofáját és söprögethetne a saját ajtaja előtt. De nem, muszáj csesztetni valaki ártatlant is, mer’ az olyan jólesik… Hogy a KDNP találta ki most aktuálisan a transzszexuálisokkal való kibaszást, vagy Viktor szólt, hogy úgy szeretne kibaszni valakivel, fiúk, adjatok már egy tippet – nem tudjuk, de végül is lényegtelen.

Felmerülhet a kérdés, miért húztam fel magam ennyire? Nem, nem vagyok érdekelt :-D De ezek a szerencsétlenek nincsenek túl sokan és szerintem nem ártanak a légynek sem. Miért kell őket basztatni? – Ja, hogy a bajszos szar aláírja a törvényt, afelől kétségem sincs – röntgenvizsgálat sem mutatna ki nála gerincoszlopot.

Személy szerint őszintén a nemváltoztatás témáját elég undorítónak tartom. Vagy csak még túl friss bennem A bőr, amelyben élek emléke… De nekem könnyű, én lány vagyok, annak is érzem magam, szóval ezzel nincs gondom. Nem én vagyok a legnőiesebb nő a világon, rengeteg fiús dolog érdekel, de soha meg sem fordult a fejemben, hogy fiúnak kéne lennem. (Talán csak mikor biciklizni tanultam :-D)

De mi van azzal a szerencsétlennel, aki lánynak érzi magát és fiútestbe született, vagy fordítva?! Nem elég annak a nyomorultnak, hogy ebbe a helyzetbe került? Egész tinédzserkorában küszködhet az identitászavarral, aztán jó esetben megcsináltathatja a műtétet, de az – tudtommal – nincs teljesen ingyen a páciensnek sem, meg ott van az a sok hormonkezelés, az ismerősök reakciói, a hivatalos ügyintézés.

Most, úgy tudom, végül is marad minden a régiben, csak éppen fel kell tüntetni az okmányokban a születési nemet. Tehát hiába lett Bélából Bella, ott lesz a papírjaiban, hogy „férfi.”

Most hogy fog a szerencsétlen transznemű így állást keresni, például? Ellentétes nemű okmányokkal? És ne jöjjünk rögtön azzal, hogy pedagógusnak csak ne menjen „az ilyen”. Egyrészt csomó más foglalkozás is van a világon (milyen furcsa!), másrészt találkoztam én már 100 % hetero pedagógussal, aki többet ártott, mint egy seregnyi transz- vagy homoszexuális… Nem a nemi identitástól függ az ilyesmi, szerintem. De hát ezt belátni intelligencia kérdése.

A szektások jöhetnek azzal, hogy a Biblia meg hasonlók. Na de a transzneműeket is Isten teremtette ilyennek, nemde? Teremtette volna őket a megfelelő neműnek. Márpedig ha Isten ilyennek teremtette őket, és ők a másik nemet választják, és át is esnek a nemváltoztató műtéten, akkor az is Isten akarata, tehát szépen el kell fogadni, kedves KDNP és egyéb szektások.

Vagy gondoljuk el, hogy egy női kórteremben elhelyeznek egy 180 centi magas izmos férfit, csak mert a születési neme nő volt. De már vagy 10 éve férfi, és annak is néz ki. Ugye milyen kis vicces szitu lenne pl. egy nyolcágyas szobában a János kórházban? Hát ezt akarjuk, hölgyeim? – De a transz férfi sem akarja ezt. Hát akkor, mi a fasz értelme van ennek a törvénymódosításnak, a baszogatást leszámítva? Mert akárhogy is, szerintem semmi.

Vagy mondjuk valami kis közlekedési szabálysértésért beviszik a férfiak cellájába a 160 centis törékeny szőke kékszemű Violát, aki most már nő; no az igaz, hogy születésileg férfi, így hát kerüljön a pasik közé. Na vajon mi lesz ott?

Jó, ezek szélsőséges példák, igazán nem tudom, milyen helyzetekkel kell szembenézni szerencsétlen transzneműeknek, de gondolom, akad bőven, amit most meggátol ez a törvény. A legkézenfekvőbb számomra az álláskeresés meg a kórház. De arra még mindig nem jövök rá, hogy miféle célja van ennek a baromságnak…

Még azt se mondhatjuk, hogy sokba kerül a nemváltó műtét, mert hiszen nem azt tiltották be! Azt esetleg még megérteném. Fúj az egész, tilcsukbe. De nem!

Különben meg ez sem feltétlenül igaz. Nem csinálnak szerintem olyan túl sok nemváltoztató műtétet és hormonkezelést. És esetleg azt mondanám, OK, ne költsük ’ilyesmire’ a TB-pénzt – ha nem lenne ezermillió fölösleges és iszonyú költséges dolog, amire költjük.

Döbbenetes összegek mennek el olyanok kezelésére, akik 8 éves koruktól cigiznek, 12 éves koruktól nyakalják a kannyás bort/herbált/töményet, 14 éves koruktól évente szülnek egyet, aztán 38 éves korukra már roncsok, 45 évesen pedig elpusztulnak, de addigra már annyit költöttünk rájuk (fejenként!) a TB-kasszából, hogy abból 15 transzszexuális átoperálása is kijönne.

Hogy még hová folyik el közpénz, a tetves óriásplakátokat meg stadionokat meg felzárkóztatási pénzeket említve, arról már jobb nem is beszélni. De mindegyik nagyságrendekkel több, mint amit a transzikra költünk, és őszintén szólva ha én mondhatnám meg, hová menjen a TB-befizetésem, hát az előbb felsoroltak közül akkor már inkább menjen a nemváltoztatásra.

Elköltünk óriásplakátra – aminek semmi haszna, az ember csak felbassza rajta az agyát, és valami haver bezsebeli a pénzt – kurva sok lét; vagy fiatalkorú bűnözőket szülő láncdohányosok kezelésére szintén rohadt sok pénzt. Egyikből sem lesz valami sok társadalmi haszon. Ha ebből az erőforrásból átoperálunk egy férfit nővé és onnantól ő egy boldog nő lesz, kiteljesedik, jól érzi magát a saját bőrében, jobban fog dolgozni, több hasznot hajt a társadalomnak, csak nyereség van vele.

Tényleg nem értem. Illetve értem, öncélú baszogatás, 2. pont, tipikus kádéempés tempó, Vitya támogatásával. Az álszent látens buzik kiszúrtak egy védtelen célcsoportot. Gratulálok, legyetek boldogok. Kíváncsi vagyok, kikkel lesz kibaszva legközelebb? A balkezesekkel? Biciklistákkal? Kürtőskalács-evőkkel?... tényleg nem tudom, de most írok magamnak egy tipplistát, és amint meglesz a következő „most ezekkel basszunk ki!”-csoport, frissítésben kiírom majd ide.

 

komment

Címkék: vélemény politika

süti beállítások módosítása