HTML

a hallgatag macska naplója

Ezt személyes blognak szánom ("csak én és a világ angolul beszélő része tudhatja" :-). Lusta vagyok kézzel írni a naplót, a tinta is elmosódik egy idő után. Olyasmiről írok, ami velem történik, vagy ami arról jut eszembe. Tekintve, hogy főállású, (harmincas) negyvenes irodai patkány vagyok, borítékolhatóan nem lesz 007-es szintű a feszültségfaktor: könyvek, filmek, munka, család, töprengés.

Friss topikok

Oltásra hívtak 2., helyszíni szemle

2021.04.16. 09:00 csendes macska

 

A múltkori elutasított oltás után kb. kétóránként néztem a freemailemet, ír-e megint a háziorvos. Elhatároztam, hogy a következő időpontot már mindenképp elfogadom (kivéve, ha kínai vakcina van).

A munkahelyen csekkoltam a telefont egyik délután, hát valóban jött újabb mail! Megint csak a Szputnyikot javasolta, de szerencsére olyan, délelőtti időpontban, amikor még reális, hogy utána beérek a munkahelyre. Vissza is írtam, hogy OK (de persze aggódtam előtte, hogy a telefonról tudok-e freemailre válaszolni – még sosem csináltam). Végül úgy tűnt, sikerül.

Körbekérdeztem a kollégákat, hogy mi van, ha az oltás(ra várakozás) belecsúszik a munkaidőbe. Egy csaj ugyanis volt, aki pár hete kapott oltást, és úgy emlékszem, szabit kellett kivennie rá, mert pont munkanap közepére kapott időpontot.

Meg is kerestem ezt a csajt, és ő megerősítette. Merthogy elvileg van valami munkahelyi irányelv, hogy az oltásra kötelesek csak úgy simán elengedni, de mikor ő ezt megpendítette a főnöknek, az hárított, és a főosztályvezető is azt mondta, hogy vegyen csak ki szabit. Köcsögök!

Akkurva. Megnézem én ezt a munkahelyi irányelvet. Olyan isten nincs, hogy a 23 nap szabimból az 5 perces, és közérdekű oltásra vegyek ki egyet. De igazából nem is a mostani, első adag aggaszt, hanem hogy vajon mikorra kapom a második időpontot – mert addigra várható talán Ági szülése is, illetve még senki nem tudja, marad-e a váltott műszak a munkahelyen, vagy visszaállunk a „rendesre”.

Örültem, hogy legalább a háziorvos mailjére várakozás miatti feszkó megszűnt, és bekerültem a rendszerbe. Ezután már „csak” annyi idegeskedés maradt, hogy vajon kóser-e a Szputnyik. Utánanéztem az ellenjavallatoknak, de igazából az győzött meg, hogy Zsuzsi is azt kapta, 61 éves és az égvilágon semmi baja nem lett (már a másodikat is megkapta vagy két hete).

Egyébként meg minden oltásról hallani valami rémségeset, én főleg Pfizert akartam volna, mivel ha az olimpikonokat azzal oltották, akkor biztos az a legjobb, de arról is hallottam később rosszakat…. Szóval tényleg a fene tudja. A Szputnyikban legalább nincs „elölt” vírus. Állítólag nem szabad nagyon alkoholt inni előtte-közben-utána. Na, hát ezt talán sikerül majd megállni pár hétig… Nem szoktam gyakran inni, de azért átlag havonta rám tör, hogy „de meginnék most egy sört!”

Mindenesetre a korábban ajándékba kapott édes sárgamuskotály maradékát még aznap este megittam otthon :-D

A másik idegeskedés a helyszín miatt volt, mert a SOTE klinikáján életemben egyszer jártam csak, és a Google térképről is látszott, hogy rohadt nagy és sok épülete van. Ezért kimentem, rögtön a mail megérkezését követő délelőttön, és lecsekkoltam a helyszínt.

Hát persze hogy a metrópótló megállójától a legtávolabb eső kapu az…. Ami csak a várakozási idő, vagyis elsősorban a pisilés miatt aggaszt. (Stresszhelyzetben gyakran rám jön.) 

Marha nyomasztó egy helyszín ez a Klinikák és környéke. Legalábbis ilyen borús, esős zegernye időben. Nagyon örültem, hogy esetemben csak egy ötperces oltásról van szó, és nem valami műtét miatt kell hetekig itt tartózkodnom.

Most odamentem a kapuhoz, megnézni a sort, mert a hétvégén is volt vagy tízezer ember pl. a Városmajori klinikán. Hát én nagyon nem szeretnék egy olyan sorba bekerülni, mert akkor tutira nem érek be munkakezdésre, és az ostoba főnök pampogni fog.

Most csak négy darab ember állt ott – mármint kívül –, de azokat is olyan flottul irányította el egy katonaember, hogy mire kettőt pislogtam volna, már ott is álltam előtte. Mondtam, hogy csak tájékozódni jöttem, és hogy az én oltópontom itt lesz-e – mondta, hogy igen, az összes itt van, itt kell bemenni az épületbe. (Megfordult a fejemben, hogy engedjen már be körülnézni WC/kávéautomata/benti tömeg leellenőrzése miatt, de ezt elengedtem :-D)

Remek. Tehát a pontos helyszín megvan, a menetidőt is lecsekkoltam. Majd korábban jövök, és még a Corvin Plazába beugrom előtte pisilni.

Azt azért megkérdeztem még a katonától, hogy mindig ilyen jó kevés a sor? Mondta, hogy sajnos nem, csak ha épp egyféle vakcinával oltanak, mert ha több vakcina van, és többféle embert is oltanak épp, akkor várni kell. De egy óránál akkor sem többet.

… Amilyen az én formám, fogadni mernék, melyik opció lesz, ha majd az én oltásnapom jön el…

Mindegy, nincs mit tenni, ami rajtam állt, azt elintéztem. A netről leszedtem az oltási nyomtatványt, azt majd előre kitöltöm nekik, hogy időt spóroljunk. Valamint addig még elolvasok mindent a vakcináról.

Remélem, nem lesznek kellemetlen mellékhatásai, merthogy utána dolgozni megyek. Másnap pedig újra Zéténnyel játszani délelőtt, ami még fontosabb.

Eddig életemben alig-alig volt oltási mellékhatásom, legfeljebb kis izomfájdalom, illetve mikor egyszer úgy bealudtam tőle, hogy a nagymamám csöngetését és dörömbölését sem hallottam meg :-D Szóval, reménykedem.

Amint túl leszek rajta, írok.

komment

Címkék: egészség

süti beállítások módosítása