HTML

a hallgatag macska naplója

Ezt személyes blognak szánom ("csak én és a világ angolul beszélő része tudhatja" :-). Lusta vagyok kézzel írni a naplót, a tinta is elmosódik egy idő után. Olyasmiről írok, ami velem történik, vagy ami arról jut eszembe. Tekintve, hogy főállású, (harmincas) negyvenes irodai patkány vagyok, borítékolhatóan nem lesz 007-es szintű a feszültségfaktor: könyvek, filmek, munka, család, töprengés.

Friss topikok

Oltásra hívtak!

2021.04.08. 21:10 csendes macska

 

Hihetetlen dolog történt. Jövök haza este a melóból, szokásból ránézek a nem használt freemail-fiókomra, erre ott egy bejövő mail a háziorvostól, hogy „Covid vakcina”.

Először azt hittem, a mutternak válaszolt, aki mailben tervezett kérdezgetni tőle ezt-azt, de azt a mailt még meg sem írtuk, és azt nem freemailről küldtem volna el. Megnyitottam, és kiderült, hogy a doki oltópontra akar küldeni most péntek délelőtt!!

… Azt éreztem, hogy valami zavar van az Erőben. Hiszen nincs két hete, hogy regisztráltam!! 85 %-ig biztos voltam benne, hogy az ostoba rendszer fel sem fogta a regisztrációmat, és 70 %-ig lefogadtam volna, hogy májusig tutira nem hívnak be, ha mégis. Erre most!

A ruszki vakcinát ajánlgatta, és egy egész könnyen elérhető oltópontot (nem a Dél-Tepsi hálistennek), csakhogy sajnos péntek délelőtt, és épp munka közben beszéltük meg Ágival, hogy péntek reggeltől délig kimegyek hozzájuk a poronttyal játszani, amíg ő online dolgozik.

Fel se merült bennem, hogy a családtagjaimat mondjam le, így a dokinak írtam vissza, hogy sorry, nem alkalmas az időpont. – És, mivel előzékenyen azt is kérdezte, hogy milyen vakcinát vállalok, hát megírtam, hogy sorrendben Pfizer, Moderna és végső soron Szputnyik.

Ezt elintéztem, de ezután már egész este ezen rágódtam. Hiába, a váratlan, hirtelen események mindig felzaklatnak… A doki azt írta, hogy aznap estig jelezzek vissza, és 20.00-ig van a rendelése, de én csak 20.00 után értem haza, és elsőnek még csak nem is a mailjeimet néztem meg (hanem, mint mindig, bekészítettem a reggeli kávét :-D). Így azon kezdtem aggódni, hogy mi van, ha felírt engem a listára, visszajelzés hiánya miatt, és közben meg nem leszek ott?

Éjszaka nagyon zaklatottan aludtam, és még álmomban is ez az oltásdilemma járt a fejemben. Milyen jó kis péntek délelőtti időpont, ami épp tökéletes, mivel délután dolgozom. No de Zétényhez már elígérkeztem, és ami fontosabb, Áginak munkája van azalatt. De azért álmomban mintha emberek veszekedtek volna velem, hogy én felelőtlen, felkínálnak két nap múlvára egy oltást, én meg elutasítom, holott tombol a járvány és emberek halnak meg.

Másrészről nekem eddig nem volt semmi bajom, és mi van, ha jobb lenne nem belepiszkálni az immunrendszerembe egy új vírussal szemben kifejlesztett új oltással?...

De ha sok beoltott van, akkor hamarabb lesz nyitás, nekem pedig nyáron már muszáj eljárnom ide-oda, vagy megőrülök.

Hajnal felé szörnyű reflux tört rám; még aludtam, de alvás közben is éreztem, hogy a gyomorszájamnál mintha savba mártott kis vadgesztenye ülne. Nem volt jó érzés. És egész délelőtt kitartott.

Reggel aztán felébredtem, megint ellenőriztem a freemailemet, van-e fejlemény. Közben ráadásul a másik freemailes címem – amin most éppen egy Bookline-os rendelés van függőben – az meg beszart, nem volt hajlandó a rendszer megnyitni a Beérkező leveleket. (Ez a Freemail is egy nagy rakás szar.) Rögtön pánikba estem, hogy mi van, ha a másik címem is akadozni kezd, és pont mikor majd ír a doki másik oltásidőpont miatt.

Persze álmomban sem hittem volna, hogy mailt írnak az oltás ügyében, mert eddig minden ismerősömet telefonon hívták. A freemailt még sosem nyitottam meg az okostelefonomon – ami szintén elég öreg már –, csak az itthoni laptopon, tehát, ha munkaidőben ír mait a dokit, azt már csak hazaérve látom.

Délelőtt emiatt elég rossz kedvem volt, ráadásul a Nikitát is elkezdtem nézni, annak meg az eleje szintén nem túl vidám. Reggeli után még tovább gondoltam az oltás ügyét is.

Pár hete az egyik kolléganő szabin volt, mert aznap kapta az oltást. De hát olyan időpontban, hogy arra ki kellett venni neki egy nap szabit. Én eddig valahogy úgy gondoltam, hogy majd hétvégére hívnak be, vagy munkaidőn kívül – mint most a pénteki lett volna –, de mi van, ha pont dolgoznom kellene az újabb oltásidőpontkor??

Lehet vajon válogatni a dátumok között, vagy az kőbe van vésve?.... Az egészen biztos, hogy én egy oltás miatt, ami 15 másodperc, nem fogok kivenni egy nap szabit. De ha előtte már nincs annyi idő, hogy bemenjek melózni, és utána nem fogok tudni, mert mondjuk órákat kell sorbaállni, mint Esztergomban nemrég? (Előre mondom, ha irdatlan tömeg lesz, én fotózni fogok, akár tetszik a katonáknak, akár nem.)

23 nap szabim van, kurvaisten, hogy nem fogom egy oltásra elpazarolni az egyiket (kösz, Fidesz, és Fidesz-szavazók!) Nem beszélve arról, hogy két oltás kell!

Több kolléganőm, ha valami szakorvosi vizsgálatra megy, arra a napra egyszerűen táppénzt kér. No de hogy szervezzem ezt meg? Járvány van. De még ha nincs is! Felhívjam a dokit, hogy: Dokikám, mennék oltásra, írj már ki nekem egy nap táppénzt! Mi van, ha nem ír ki? És ha mégis kiír, akkor még el kell kúsznom a táppénzes papírért. Mikor? Aznap? És ha a háziorvos addigra már bezárt? Akkor másnap úgy megyek dolgozni, hogy nincs a kezemben a táppénzes papír? Mert lehet, hogy délutános vagyok, és a háziorvos is délutános aznap.

Az már egy újabb gond, hogy mi van, ha a halál faszán lévő oltópontra küldenek, pl. a Dél-Tepsibe vagy valami más isten háta mögötti helyre.

De egyelőre az időpont-szabadság téma az, ami igazán aggaszt (remélem, hogy feleslegesen). Tesóm le szokott baszni az aggódásaim miatt, pedig néha úgy találok megoldást egy-egy problémára, hogy előzőleg sokat rágódtam rajta.

Az utolsó gond pedig, hogy mi van, ha az oltásnak olyan mellékhatásai lesznek, hogy pár napig mintha igazán beteg lennék. És mondjuk vasárnap oltanak, utána munkanapok jönnek, de én szarul vagyok. Akkor? Megint csak táppénz? Járvány van, elképzelhető, hogy a háziorvost elvezénylik, vagy maga is vírusos lesz, de ez esetben mit csinálok én az oltás-mellékhatásaimmal?

No hát, ezek a dolgok foglalkoztatnak most. Egy ilyen egyszerű apróságból (= oltás) mennyi hülye gond születik.

Ha fejlemény lesz, megírom.

U.i.: azóta annyi történt, hogy a telefonon is megnyitottam a freemailt és óránként csekkoltam, de a freemail többnyire le volt fagyva, amikor mégis ment, akkor meg nem jött újabb mail.

komment

Címkék: egészség ügyintézés

süti beállítások módosítása