HTML

a hallgatag macska naplója

Ezt személyes blognak szánom ("csak én és a világ angolul beszélő része tudhatja" :-). Lusta vagyok kézzel írni a naplót, a tinta is elmosódik egy idő után. Olyasmiről írok, ami velem történik, vagy ami arról jut eszembe. Tekintve, hogy főállású, (harmincas) negyvenes irodai patkány vagyok, borítékolhatóan nem lesz 007-es szintű a feszültségfaktor: könyvek, filmek, munka, család, töprengés.

Friss topikok

Ellenzékiek, szavazzunk!

2022.04.02. 06:00 csendes macska

  

Kedves ellenzékiek, vasárnap mindnyájan menjünk el szavazni!!

Az, hogy én elmegyek és az egyesült ellenzékre szavazok, az olyan biztos, mint a halál, sőt még talán biztosabb is (mert lehet, hogy én is holtomban szavazok, mint az erdélyiek némelyike ;-)

Most végre összeállt az ellenzék, nincs ez a baszkodás, amitől a fejemet fogtam minden választáson eddig… LMP, Jobbik, DK, MSZP, faszomtudja; aztán a DK-s nem szavaz a Jobbikra, mert fúj, az MSZP-s nem szavaz a DK-ra, mert fúj, a Fidesz meg röhögve behúz mindent, holott ha az összes ellenzéki szavazatot összeadjuk, sokkal többen szavaztak ellenük, mint rájuk.

Úgyhogy aki egy kicsit is szeretné leváltani ezt az undorító csürhét, az menjen el, akár befogott orral és ikszeljen az egyesült ellenzékre. Hátha lesz valami, Karácsonyról sem hittem volna, hogy sikerül, és mégis sikerült neki.

Nem szabad most úgy viselkedni, mint úrinő a szvingerpartin, hogy fúj-fúj, nekem az egész gusztustalan, én nem ereszkedem le, persze hogy le kell váltani a Fideszt, na de hogy én „ezekre”! Inkább nem is szavazok! – Az ilyen tulajdonképpen a Fideszre szavaz, mert annyival kevesebb ellenzéki szavazat lesz. Aztán megköszönheti magának, amilyen szívatások majd érik később, mint minket a rabszolgatörvény, a manyup-pénzeim ellopása stb.

Kis pártokra sem érdemes szavazni, mert egy részük, mint az a Gattyán-féle izé, egyértelműen a Fidesz kreálmánya; vannak aztán a semmiből felbukkant kis kamupártok, ami dettó. A Kétfarkúak legtöbb dolga rokonszenves ugyan, de mégis hibának tartom, hogy elindulnak erősen billegő körzetekben, mert az a pár szavazat, amit az ilyen ellenzéki érzelmű, de politikából kiábrándult ember ad rájuk („fúj, nekem egyik sem tetszik, akkor már inkább a Kutyapárt!”) – hát az is simán mehetett volna az ellenzékre, és ki tudja, hány billegő körzetben húzza be így a Fidesz.

Ott van a Mi Hazánk, aminek egy-két törekvésével szintén egyetértek, de szerintem nekik is inkább be kellett volna állniuk az ellenzéki össznépbe –, amennyiben nem Fidesz-kreálmányok, ezt nem tudom –, aztán majd kormányváltás után lehet osztozkodni a pozíciókon.

Szóval kis pártokra se szavazzon, aki ellenzéki! Vagy legalábbis ezt a csürhét el akarja távolítani.

Zsuzsival már beszélgettünk a választásról párszor, neki nem tetszik az ellenzék, mert „a Gyurcsány” – most komolyan, ki nem szarja le a Gyurcsányt, nem is ő a miniszterelnök-jelölt. A másik oldalon viszont ez a veszélyesen elmebeteg a miniszterelnök-jelölt megint (komolyan, nem tudom, röhögjek-e vagy sírjak)…. Ha külföldre megyek, le kell tagadnom, hogy magyar vagyok, annyira szégyellem a pofámat a Viktor miatt. Ha nem is politikus lenne, hanem simán cipőfelsőrész-készítő, már akkor sem szívnék vele egy levegőt, mert olyan ocsmány és súlyosan elmebeteg, hogy mint ember méltatlannak érzem magamra nézve, hogy bármi közösséget vállaljak egy ilyennel. Egy intézményben lenne a helye, diliház vagy börtönkórház, mindegy, a lényeg, hogy rács legyen az ablakán.

Szóval, a Viktorhoz képest még a Gyurcsány is úgy-ahogy vállalható. Mondjuk nekem sem szimpatikus, és szerintem el kéne húznia a közéletből, mert úgy vélem, többet árt, mint használ. De ha ő lenne a miniszterelnök-jelölt, simán rászavaznék. Tulajdonképpen a Sátánra is rászavaznék, ha esélyes lenne. Márki-Zay sem a szívem csücske és a stílusával sem mindig értek egyet, de az a helyzet, hogy ezekkel így kell beszélni. Van aki a szép szóból nem ért! Igenis, egy ekkora bunkó csürhével bunkón, vagy minimum szókimondóan kell.

Egy ideális világban én a Dobrevet vagy a Karácsonyt választanám (előválasztás első fordulójában Dobrevre szavaztam), de nem így alakult, mit csináljunk? MZP a jelölt, őt kell támogatnunk.

Már csak azért is menjen szavazni mindenki, aki egy kicsit is kormányváltást akar, mert az összes szenilis nyugger, krumpliért megvehető fogatlan közmunkás és Magyarországon egy napot sem élt határon túli tutira a Fideszre szavaz. Némelyeket nem hibáztatom: a közmunkás lehet, hogy szíve szerint az ellenzékre szavazna, csak a helyi fidesznyik polgármester befenyíti őket, hogy Elemér, nem lesz közmunka, ha nem ránk szavazol! Fotózd csak le a szavazólapodat!, vagy láncszavazás, ki tudja, hogy megy a nyomorult borsodi zsákfalvakban a választási csalás.

A közmunkások sötétebbik fele sajnos beszopja a kormánymantrát, illetve a zsák krumpli, amit aztán elad és herbált vesz az árából, meggyőzi őt és bárhová ikszel.

A határon túliak valami idealizált képet láthatnak az ’anyaországról’ a fejükben, amitől aztán csillogó szemmel leszavaznak a Viktorra. Sajnos, fingjuk nincs szegényeknek, mi folyik az anyaországban. Hogy kéthetente száz forinttal emelkedik az alma ára, miközben Ugandát ötmilliárd forintokkal támogatjuk, és a sürgősségi folyosóján megdöglesz 15 óra várakozás után, de fűtött gyepű stadion, az van minden faluban.

Mindig azt mondom, nyugodtan szavazzon minden határon túli, csak előbb költözzön ide. És dolgozzon, éljen itt köztünk úgy, mint mi, de nem úgy, mint a demeter vagy minek hívják azt a román buzit, hogy a Fidesz valami zsíros állást tol a segge alá – nem, tessék szépen Tesco-pénztárosnak vagy ápolónőnek vagy általános iskolai tanárnak lenni, és a fizetésből fizetni a rezsit, lakbért (!) és a kaját, aztán majd egy év múlva beszélhetünk róla, mennyire is remek ez a kormány? (Valamiért ezt az ideköltözést sosem akarják. Nem is értem, miért.)

Nagyon kellemes meglepetésként ért ugyanakkor, hogy a Fidesz-csicska RMDSZ által begyűjtött és elégetett erdélyi szavazólapok mind ellenzékiek voltak (persze bélyegző nélkül is érvényesek, ergo ki tudja, hány lap lesz fénymásolva? Így megy ez. Jogalkotás, jogászok a kormányban…. Elgondolkodtató!) – De a lényeg ebben a sztoriban, hogy ezek szerint végre az erdélyieknek is kinyílik a szemük és nem mindnyájan robotcsicskák, akik előtt elég meglengetni valami ígéretet és már ikszelnek, mint a gép.

Persze ezeket az ellenzéki határon túli szavazatokat muszáj volt megsemmisíteni, sajnos az RMDSZ-es csicska nem volt elég alapos, és így most a román zsaruk vizsgálódnak, akiket nem a Pintér kézivezérel. Szopacs!

A másik téma, az ún. „népszavazás”. Mindig szétröhögöm magam, ha ez eszembe jut…. Erre is el kell menni és érvénytelenül szavazni, ez a lényeg.

De nem ám úgy, hogy nagy látványosan üresen hagyod a lapot!! – mert arra majd a fidesznyik szavazatszámláló behúzza a neki tetsző ikszet. Hanem minden karikát be kell ikszelni, hogy még véletlenül se hozhassák ki belőle, hogy „hát én úgy látom, hogy ez érvényes, és mit ad isten, pont úgy érvényes, ahogy nekünk jó lenne…”

Azért nem szabad bojkottálni, és nem felvenni a „népszavazási” szavazólapot, hogy világosan kiderüljön a statisztikából: kurva sokan szavaztak, és azok 40-50-60 stb. %-a érvénytelenül.

Mert ha kevesen szavaznak, és abból a fideszrobotok mind a Viktor óhaja szerint, akkor majd megint kihozza, mint a legutóbbi (= érvénytelen) népszavazásnál, hogy „a zemberek 98 %-a szavazott ránk!” Holott elment vagy ötven ember az egész országból.

De nem csak tiltakozásul kell érvénytelenül szavazni, hanem azért is, mert az egész „népszavazásnak” semmi értelme nincs!!

Egy igen okos politikai újságíró már hónapokkal ezelőtt leírta, szó szerint most nem idézem, csak a lényeget: hogy az egész egy felesleges baromság, mivel nemátalakítás stb. kiskorúaknak most sem engedélyezett! Tiltja az alaptörvény meg mindenféle nemzetközi egyezmény is.

Tehát: ha nyernek a nemek (amit a Fidesz akar) – akkor nem történik semmi.

Ha mondjuk minden ellenzéki dacból igennel szavaz, és nyernek az igenek? Akkor sem történik semmi, hisz ha az ország összes lakója fennhangon követelné, hogy igenis lehessen nemátalakítás meg az összes efféle a kiskorúaknak, akkor sem lehetne, mivel az alaptörvénybe ütközik.

Szóval, bármi lesz az ún. „népszavazás” eredménye, semmi nem fog történni, csak kibasztunk egy valag pénzt az ablakon.

Az a pénz mehetett volna az egészségügyre, vagy arra, hogy ne legyen egy kiló alma 600.- Ft, de ugye az nem fontos.

Sokáig nem értettem, hogy mi a picsának ez a „népszavazás”, mikor az egysejtűek is átlátják, hogy semmi értelme, de csak most jöttem rá – illetve nem is én, hanem leírták valahol egy cikkben: csak a mozgósítás miatt van ez a faszság!

Hogy azok a nagyon ostoba Fidesz-hívők, akik amúgy lusták lennének elmenni szavazni, merthogy úgyis nyerünk, meg jobb a kocsmában inni a kannyás bort, mégis elmenjenek, merthogy „egyszerre lesz a gyermekvédelmi népszavazással! Na nehogy mán, hogy az én Csengécskémet vagy Zsomborkámat bántani akarja az a gonosz Gyurcsány/Brüsszel/kardassziaiak stb. (szabadon választott aktuális ellenségkép) Na gyerünk annyuk, menjünk szavazni, irány a kútúrház!”

Szóval az ilyen krumpliért megvehető észlények elmennek szavazni és nyugi, behúzzák a „kormány” kívánta választ, szóval mi, értelmesen tiltakozó ellenzékiek szavazzunk szépen érvénytelenül, mert minél több érvénytelen szavazat, annál nehezebb lesz kimagyarázni a dolgot. Könnyen meglehet, hogy én még valami üzenetet is fogok a szavazólapra írni (ha mást nem, akkor azt, hogy „Ez egy érvénytelen szavazat!” :-D)

…. Többet nem írok most a témáról. Nem vagyok rettenetesen optimista, de talán annyira pesszimista sem, mint az utóbbi választások előtt… Azért legyünk résen, mert valamiféle undorító választási csalás még előfordulhat az utolsó napokban is, például, ha – ne adja az ég, hogy ilyen rettenet történjen! – lesz még több ellenzéki levélszavazat, azt esetleg majd konkrétan a számlálás helyén fogja felgyújtani a fideszes, a saját öngyújtójával. Például. De bármit kinézek belőlük.

Szerencsére elég sok ellenzéki szavazatszámláló is lesz, és ahogy olvastam pár kommentet, meglehetősen elszántak. Amit én most itt leírtam, az csak zsenge leányos fuvallat a srácok elszántságához képest. Hajrá és jó munkát nekik!! :-)

U.i.: közben eszembe jutott, hogy leírjam: nyilván nem lesz tejjel-mézzel folyó Kánaán és földi mennyország, ha az ellenzék győz, főleg miután a Fidesz 12 év alatt már mindent ellopott. (Zsuzsival beszélgettünk erről, mondtam neki: képzeld el, hogy jön egy betörő, minden 100.- Ft-nál értékesebb cuccot lenyúl a lakásodból, majd közlik veled, hogy most akkor főzzél egy háromfogásos ünnepi ebédet 25 főre. Miből? Hogyan??)

Valamint persze hogy ők is lopni fognak, minden politikus lop, de könyörgöm, legyen már egy mérték, egy határ!! És a – most – ellenzéki kormányok még tudták az aranyszabályt: „Élni és élni hagyni!”

Nem emlékszem, hogy a Gyurcsány nyúlta volna le a magánnyugdíjpénztár-pénzemet, sem hogy rabszolgatörvényt hoztak, ellenkezőleg, úgy-ahogy el lehet lenni.

Elmondtam, amit akartam, hogy Silvio Dantét idézzem, mostantól mindenki gondolkodjon a saját fejével és döntsön, de főleg menjen el szavazni.

 

komment

Címkék: vélemény politika

süti beállítások módosítása