HTML

a hallgatag macska naplója

Ezt személyes blognak szánom ("csak én és a világ angolul beszélő része tudhatja" :-). Lusta vagyok kézzel írni a naplót, a tinta is elmosódik egy idő után. Olyasmiről írok, ami velem történik, vagy ami arról jut eszembe. Tekintve, hogy főállású, (harmincas) negyvenes irodai patkány vagyok, borítékolhatóan nem lesz 007-es szintű a feszültségfaktor: könyvek, filmek, munka, család, töprengés.

Friss topikok

Szívszorító olvasmányok

2024.04.09. 08:00 csendes macska

 

Van egy olyan mazochista szokásom, hogy időről időre elolvasok olyan könyveket vagy cikkeket, amiktől aztán sírógörcs jön rám, és ilyen lelkiállapotban maradok egy ideig. Jellemzően akkor, amikor épp a saját életemben is valami krízis van. 

komment

Címkék: vélemény gyerek könyvek kiborulás

Munkanélküliség

2024.04.07. 18:11 csendes macska

 

A felmentési idő megkezdésével elkezdtem az állásinterjúkra járkálást, és eleinte minden interjún leszögeztem, hogy saaajnos, csak X. nap után tudnék kezdeni, mert addig tart a felmentési időm. – Azt már nem tettem hozzá, hogy nem kell feltétlenül megvárnom a felmentési idő végét, ha ezt írásban jelzem a régi munkahelynek, viszont akkor nincs végkielégítés.

Ezen információ birtokában én úgy döntöttem, hogy miután egy fillér prémiumot nem kaptam a másfél év alatt, meg béremelést sem kaptam, meg karácsonyi pénzt sem kaptam, nekem az a végkielégítés kell, így eszemben sincs előbb elmenni másik állásba.

komment

Címkék: számítógép ügyintézés kiborulás

Hegymászás: Sopron, Pécs, TV-torony

2024.03.29. 10:00 csendes macska

 

Március 31-ig még érvényes az 50 %-os MÁV-igazolványom. Amit nem is adtam le, de mondták, hogy nem is kell, mert a felmentési időm szinte ugyanakkor telik le. Ezért gondoltam, hogy még márciusban elutazom ide-oda.

Szívesen megmásztam volna a Badacsonyt, de a Balaton melletti olcsóbb kajáldák, ahogy már tavaly megtapasztaltam, nem óhajtanak május 1. előtt nyitni, én meg nem fogok pincéres helyen háromszor annyiért enni a hegymászás után. Ezenkívül a Balaton-felvidéken állítólag tök sok a vaddisznó, márpedig a kis vaddisznók nemrég keltek ki a tojásból.

komment

Címkék: utazás evés kirándulás vécé

Lottónyeremény

2024.03.27. 08:26 csendes macska

 

Szinte sosem lottózom, maximum évente egyszer. Egész gyerekkoromban lottóztak az ősök, ez volt az egyik állandó tétel a bevásárlólistán (a cigi mellett); és kb. sose nyertünk semmit. Néhányszor volt kettesünk, ami sokkal kevesebb volt, mint amennyit ráköltöttünk addig.

komment

Címkék: vélemény pénz

Állásinterjúk Veritaserummal

2024.03.21. 07:00 csendes macska

 

Van ez a legenda, hogy őszintének kell lenni, meg mindig igazat mondani, és az a jó. Hát, ez sóder. Most zsinórban három állásinterjún voltam, ahol mind kijött belőlem az őszinteség, mintha csak Veritaserumot csöpögtettek volna a reggeli kávémba; és nem hiszem, hogy különösebben a javamra vált volna :-D

komment

Holttest felajánlása

2024.03.16. 01:00 csendes macska

 

Volt nemrég egy érdekes írás a Kiszámoló blogon, hogy milyen istentelenül drága a temetés. Engem mondjuk nem lepett meg, mert munka kapcsán elég sok temetési számlát láttam már, így hozzá vagyok szokva, hogy az urnás temetés is több százezer, a koporsósról meg ne is beszéljünk, simán belekerül akár egymillióba is.

Tényleg felháborító tételek vannak ezeken, egy masni megkötése 15.000 Ft, az urna átrakása egyik asztalról a másik asztalra 20.000 Ft, együttérző arckifejezés 5.000 Ft stb. … Így szépen kijön még a legegyszerűbb temetés is igen drágára.

komment

Címkék: horror egészség

Tyúkszem!

2024.03.12. 17:41 csendes macska

 

Ez hihetetlen, hogy még – csak – 47 leszek, de már egyes öregkori nyavalyák előjönnek… Most például a tyúkszem!

Korábban mindig azt hittem, hogy a tyúkszem az csak a sima bőrkeményedés elnevezése. És nem is értettem, mit kell ezen óbégatni. Az ember ledörzsöli habkővel (hacsak a habkő nem megvehetetlen :-D), bekrémezi oszt’ csocsesz.

komment

Címkék: egészség

'A szemmel tartott telefon nem csörög'

2024.03.08. 18:00 csendes macska

 

- ezt vagy a Ms. Murphy kézikönyvében, vagy a Bridget Jones 2. részében mondták, talán amikor – a regényben – Colin Firth hívását várták és az az istennek sem jött, akkor Sharon azt mondta, hogy most elmegyünk meginni egy Bloody Maryt, és mire visszajöttek, már villogott az üzenetrögzítő.

komment

Címkék: telefon munkahely

Hiperinfláció a bioboltban

2024.03.04. 09:14 csendes macska

 

Már írtam, mennyire mellbevágott, amikor a zöld Anaconda kézkrémemet 399.- Ft-ról felemelték 999.- Ft-ra (azóta is csak kínaiban veszem). De ez eltörpült ahhoz képest, ami nemrég a bioboltban volt! 

komment

Címkék: vásárlás pénz

Kétkörös interjú, maximalizmus, nyavalya

2024.02.26. 15:12 csendes macska

 

Úgy teltek a napjaim, ahogy legutóbb leírtam, olasztanulással, futással és az álláshirdetések méla undorral történő olvasásával, valamint azokra való jelentkezéssel. Kezdtem aggódni, mert nemigen hívtak interjúra, holott januárban, ugye, már másnap hívtak és harmadnap volt az interjú.

Míg aztán csörgött a telefonom, de persze pont akkor, amikor a napi sétálásomról hazafelé tartottam és a metróban voltam. Hát mikor máskor?!

komment

Címkék: internet sör alvás egészség munkahely

Nyugger élet, nyelvtanulás

2024.02.12. 09:00 csendes macska

 

A melóból való leszerelés után hirtelen rengeteg szabadidőm lett. El is mentem Sopronba, épp azért, hogy még mielőtt az állásinterjúk beindulnak, a soproni út meglegyen. De azért az első itthon töltött napok furcsák voltak… Egyszeriben megértettem, miről panaszkodnak a nyugdíjasok: „Mihez kezdjek magammal?” – többnyire ez járt a fejemben nekem is.

komment

Címkék: olasz szabadság futás könyvek munkahely

Januári Sopron és a beázott hótaposó

2024.02.08. 09:32 csendes macska

 

Miután hirtelen igen sok szabadidőm lett, elhatároztam, hogy elmegyek Sopronba a szokásos 2 éjszakás kiruccanásra. Tavaly február elején voltam, gondolva, hogy olyankor igazán nincsenek sokan, de sajnos épp akkor  volt ott egy sakkcsapat ÉS egy focicsapat is, szóval teltház volt.

De azt mondta a recepciós, hogy januárban néha csak 2-3 db vendégük volt.

komment

Címkék: utazás alvás kirándulás szálloda könyvek dühöngés ruhák

Utolsó munkanap, leszerelés

2024.01.29. 15:00 csendes macska

 

A betegácsiban töltött hét utolsó táppénzes napján belibegtem a dokihoz és átvettem a táppénzes papírt. Okos módon már kirakják a recepcióra. Másnap pedig utolsó munkanap, amikor leadok mindent és leszerelek.

Az utolsó munkanap előtt persze ugyanolyan korán keltem, mint máskor, csak kicsit elszoktam az 5.00 órás keléstől, meg egyébként is ideges voltam, szóval rosszul aludtam.

komment

Címkék: mozi kávé filmek kollégák pasik rosszkedv munkahely nyugtató

Balett: jó pasik és politika

2024.01.25. 09:30 csendes macska

 

A téli időszakban kicsit rákattantam a balettre. Meg a halottakra :-D Két különböző patológus könyvét olvastam ki, két balettet néztem meg a Youtube-on, időrendben: Felvágós könyv – Diótörő – Holtak vallatója – Hattyúk tava.

Így egész profi lettem a boncolás elméletéből meg a fojtogatásból és késszúrásokból, és ez a téma roppant érdekes is, de picit nyomasztó, úgyhogy félretettem és most csak sima regényeket olvasok.

A balettek ellenben teljesen elbűvöltek. Már említettem, hogy igazából mindig is tetszett nekem a dolog, csak valahogy eddig elkerültük egymást.

komment

Címkék: politika színház pasik

Állásinterjú és felmondás egy napon

2024.01.23. 20:00 csendes macska

  

A táppénzem második napján tehát, kettő nappal azután, hogy egyáltalán jelentkeztem, mehettem is állásinterjúra. Reggel 9.00-ra. Marha jó hangulatban voltam. Egyrészt tényleg hőemelkedésem volt előző nap, másrészt – természetesen – a menstruációm pont ezen a reggelen „zendített rá”, harmadrészt pedig iszonyat feszültség és bizonytalanság volt bennem, hogy most mi lesz a jelenlegi állásommal; létszámleépítenek-e, vagy kirúgnak a teljesítményértékelés ürügyén, vagy egyiket sem, és nekem kell felmondanom, ha másik melót találok…

komment

Címkék: kollégák munkahely nyugtató menstruáció kiborulás

süti beállítások módosítása